Το video προκαλεί κόμπο στο στομάχι. Ένας μαυροφορεμένος άνδρας και άλλοι με στολές παραλλαγής αποκεφαλίζουν τον Αμερικανικό Πίτερ Κάσιγκ και άλλους 12 ομήρους. Είναι μια ακόμη απόδειξη των φρικαλεοτήτων για τις οποίες είναι ικανοί οι τζιχαντιστές.

Ο Πίτερ Κάσιγκ, ένας 26χρονος Αμερικανός, ήταν μέλος της ανθρωπιστικής οργάνωσης SERA που βοηθάει τους Σύρους πρόσφυγες. Τον Μάιο του 2012, ταξίδεψε στο Λίβανο, όπου εργαζόταν εθελοντικά σε νοσοκομεία, ενώ την 1η Οκτωβρίου του 2013 αιχμαλωτίστηκε από μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Peter Kassig εμφανίστηκε για πρώτη φορά, μετά την ομηρία του, στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Βρετανού Άλαν Χένινγκ. Στο σημερινό βίντεο, ο δήμιός του, αναφέρει: \”Ο Πίτερ Έντουαρντ Κάσιγκ, ο οποίος υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό για το Ιράκ, δεν έχει πολλά να πει\”, ενώ απευθυνόμενος στον Μπάρακ Ομπαμα αναφέρει: \”Σήμερα σφάζουμε τους στρατιώτες του Μπασάρ και αύριο τους δικούς σας και με την άδεια του θεού θα σπάσει αυτή η σταυροφορία\”.

\"\"
Το video δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Η αγριότητα, η βαναυσότητα των τζιχαντιστών, που βάζουν τα θύματά τους να γονατίσουν το ένα δίπλα στο άλλο και με ηρεμία που τρομάζει, παίρνουν από ένα μαχαίρι και τους κόβουν, σαδιστικά σχεδόν, το λαιμό.

Τα θύματα, όπως σε κάθε video εκτέλεσης ομήρων από τους τζιχαντιστές, μοιάζουν ατάραχα να περιμένουν τη μοίρα τους.

Ο Πίτερ Κάσιγκ, σύμφωνα με τους γονείς του είχε ασπαστεί το Ισλάμ και είχε αλλάξει το όνομά του σε Αμπντούλ Ραχμάν.

Η σπαρακτική έκκληση των γονιών του: Μη δείχνετε το video

Η έκκλησή τους να αφεθεί το παιδί τους ελεύθερο δεν εισακούστηκε από τους τζιχαντιστές. Αυτή τη φορά όμως, η έκκληση των γονιών του Πίτερ Κάσιγκ δεν απευθύνεται στα μέλη του ISIS αλλά στα δυτικά ΜΜΕ.

Παρακαλούν να μη μεταδοθεί το video με τον αποκεφαλισμό του παιδιού τους.

\”Η οικογένεια ζητεί από σεβασμό τα μέσα ενημέρωσης να αποφύγουν να γίνουν υποχείριο των εκτελεστών και να μην αναρτούν ή δημοσιεύουν φωτογραφίες ή βίντεο που δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές που τον κρατούσαν όμηρο\”, αναφέρει ανακοίνωση της οικογένειας Κάσιγκ.

\"\"
\”Προτιμάμε τον γιό μας να τον θυμούνται και να γράφουν γι αυτόν για το σημαντικό έργο του και για την αγάπη που μοιραζόταν με τους φίλους και την οικογένειά του και όχι με τον τρόπο που αυτοί που τον κρατούσαν όμηρο θα χρησιμοποιούσαν για να χειραγωγήσουν τους Αμερικανούς και να προωθήσουν τους σκοπούς τους\”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η οικογένεια επισημαίνει ότι αναμένει επίσημη επιβεβαίωση της γνησιότητας του βίντεο.

newsit.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook