Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, η φιλόλογος Μάρθας Αποσκίτη – Αλεξίου, αγαπημένη σύζυγος και σύντροφος του Στυλιανού Αλεξίου

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Δευτέρα, στις 11.30 το πρωί, από τον ιερό ναό του Αγίου Τίτου.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της Μάρθας Αποσκίτη – Αλεξίου, πολλά ήταν τα συλληπητήρια μηνύματα και οι δηλώσεις, μεταξύ των οποίων:

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινού για το θάνατο της Μάρθας Αποσκίτη- Αλεξίου

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Στυλιανού Αλεξίου σήμερα τον ακολούθησε και η αγαπημένη σύζυγος και σύντροφός του, Μάρθα Αποσκίτη.

Ευγενής μορφή και πραγματική δασκάλα η Μάρθα Αποσκίτη, δίδαξε φιλολογία σε πολλές γενιές Ηρακλειωτών, αφήνοντας το στίγμα της στο χώρο της εκπαίδευσης.

Παράλληλα δίπλα στη Στυλιανό Αλεξίου, του οποίου υπήρξε ισχυρό στήριγμα, συμμετείχε στην επιμέλεια αρκετών εκδόσεων, ενώ εξαιρετικά σημαντικό είναι και το δικό της συγγραφικό έργο, που αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Το Ηράκλειο σκύβει το κεφάλι και αποχαιρετά μια σπουδαία προσωπικότητα του πολιτισμού και του πνεύματος.

Στους οικείους της εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Συλλυπητήριο μήνυμα της βουλευτού Ηρακλείου Μαρίας Διακάκη για την απώλεια της Μάρθας Αλεξίου

\”Με απέραντη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της αγαπημένης μου καθηγήτριας Μάρθας Αποσκίτη-Αλεξίου, μιας σημαντικότατης προσωπικότητας που σημάδεψε, μαζί με τον Στυλιανό Αλεξίου, την πνευματική ζωή του τόπου μας, με το πολύτιμο έργο που μας άφησε σαν κληρονομιά.

Μια ακόμα μεγάλη απώλεια για τους ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού, ειδικά τώρα, που ο τόπος έχει τόση ανάγκη από την παρουσία τους και τις αξίες που ακούραστα και με θέρμη υπηρέτησαν.

Το ήθος της, η ευχέρεια που είχε, στην μεταδοτικότητα ιδεών και οραμάτων, θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη, όσων την γνωρίσαμε και είχαμε την τύχη και την τιμή να μας διδάξει.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της\”.

Συλληπητήριο μήνυμα από την Ηράκλειο Πρωτοβουλία

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια της Μάρθας Αποσκίτη. Είναι ανεκτίμητη η προσφορά της εκλιπούσης τόσο στη Μέση Εκπαίδευση όσο και στα Γράμματα και ειδικότερα στην ανάδειξη της Κρητικής Λογοτεχνίας της Αναγέννησης με δημοσιεύσεις και εκδόσεις που πραγματοποίησε η ίδια ή σε συνεργασία με τον αείμνηστο σύζυγό της Στυλιανό Αλεξίου.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία είχε μάλιστα την τιμή να φιλοξενήσει την Μάρθα Αποσκίτη, ως μια από τις ομιλήτριες στην περίφημη σειρά των 11 διαλέξεων για την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, που είχε διοργανώσει το 1996-1997 το τμήμα Νέων και οι οποίες εκδόθηκαν σε βιβλίο με τον τίτλο «ο Μίτος της Αριάδνης».

Εκφράζομε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook