Εν μέσω του εντεινόμενου ελέγχου του Διαδικτύου από το Κρεμλίνο έρχεται η είδηση ότι η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν σκοπεύει να δημιουργήσει τη δική της εκδοχή της Wikipedia, με στόχο να παρουσιάσει τη χώρα «αντικειμενικά και με ακρίβεια».

Σε ανακοίνωση της Προεδρικής Βιβλιοθήκης αναφέρεται ότι η πρωτοβουλία στοχεύει στην παροχή καλύτερης πληροφόρησης για η Ρωσία απ\’ ότι προσφέρει η Wikipedia.

Αναλύσεις κατέδειξαν ότι η Wikipedia «δεν διαθέτει αρκετά λεπτομερείς και αξιόπιστες πληροφορίες για τις περιφέρειες και τη ζωή στη Ρωσία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και συμπληρώνεται ότι έχουν συλλεχθεί 50.000 βιβλία και έγγραφα για την παρουσίαση της Ρωσίας «αντικειμενικά και με ακρίβεια».

Πάντως, ο νέος δικτυακός τόπος θα έχει πολύ δρόμο να διανύσει -η Wikipedia είναι ο έκτος δημοφιλέστερος δικτυακός τόπος παγκοσμίως και η ρωσική έκδοση έχει πάνω από ένα εκατομμύριο καταχωρήσεις.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προωθεί διαρκώς ολοένα και αυστηρότερα μέτρα ελέγχου του Διαδικτύου, ερχόμενος σταθερά αντιμέτωπος με κατηγορίες για λογοκρισία και απόπειρα φίμωσης των επικριτών του.

Τον περασμένο Αύγουστο οι μπλόγκερ με περισσότερους από 3.000 αναγνώστες ημερησίως υποχρεώθηκαν να δηλώνουν την ταυτότητά τους σε ειδικό μητρώο, ενώ νέοι κανόνες επιτρέπουν πλέον στην κυβέρνηση να μπλοκάρει δικτυακούς τόπους χωρίς δικαστική άδεια.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook