Με αφορμή την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης, βουλευτές και φορείς, σε δηλώσεις τους επικαιροποιούν το μήνυμα της φοιτητικής εξέγερσης.

Ακολουθούν δηλώσεις:

Δήλωση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη

Ο αγώνας των ηρώων του Πολυτεχνείου αποτελεί παρακαταθήκη και διαχρονικό μήνυμα για τις επόμενες γενιές, αναφέρει σε δήλωση του με αφορμή την ιστορική επέτειο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Συγκεκριμένα στην δήλωση του ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

«Τιμούμε τους ήρωες του Πολυτεχνείου για τον αγώνα που έδωσαν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία στην πατρίδα μας. Ο αγώνας τους αποτελεί παρακαταθήκη και διαχρονικό μήνυμα για τις επόμενες γενιές.

Το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία παραμένει επίκαιρο εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας για την χώρα. Οι νέοι βρίσκονται πάντα μπροστά στους αγώνες για δημοκρατία και δικαιοσύνη.

Οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους ειδικά τη περίοδο αυτή που αναζητούν ευκαιρίες για ένα ελπιδοφόρο μέλλον».

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού


Συμπληρώνονται 41 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου που αποτέλεσε την αρχή του τέλους της εφτάχρονης τυραννίας. Οι φοιτητές, τα νιάτα της Ελλάδας, σήκωσαν το ανάστημά τους και έστησαν τα στήθη τους στα όπλα και στα τανκς της δικτατορίας.

Οι νεκροί, οι τραυματίες, οι βασανισμένοι, οι φυλακισμένοι, του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα, δείχνουν την ανάγκη να υπάρχει επαγρύπνηση για την διαφύλαξη της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα σήμερα που η χώρα μας και ο λαός βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, που έχει γυρίσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων δεκαετίες πίσω, απαιτείται η επαγρύπνηση να είναι διαρκής και αυξημένη.

Πρέπει να διαφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού, τη Δημοκρατία, τους Θεσμούς και την Αξιοπρέπεια των πολιτών. Να σταθούμε αρωγοί στα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας που πλήττονται από την κρίση, ενισχύοντας την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό.

Πέρασαν 41 χρόνια και το σύνθημα Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία έρχεται ξανά στην επικαιρότητα. Πρέπει να αγωνιστούμε και να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και την πείνα που πλήττει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, να βελτιώσουμε το σύστημα Παιδείας παράγοντας μορφωμένους και ενεργούς πολίτες, και να αντισταθούμε στα φαντάσματα του φασισμού που έκαναν την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια ως απόρροια της κρίσης.

Το Πολυτεχνείο έδειξε ότι κανένα αγώνας δεν πάει χαμένος. Γι’ αυτό μην αφήσουμε τη λήθη να υπερτερήσει της μνήμης.

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου με τη ΝΔ κ. Μάξιμου Σενετάκη

Με αφορμή την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε το καταλυτικό ιστορικό γεγονός που συμβόλισε τη μετάβαση της χώρας στη πιο μακρά περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας της σύγχρονης Ιστορίας της.

Η Μεταπολίτευση εκπλήρωσε σε σημαντικό βαθμό τις προσδοκίες και τα όνειρα των νέων της εποχής για μια Ελλάδα δημοκρατική, κοινωνικά δίκαιη, εθνικά ανεξάρτητα και ισότιμη με τις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης.

Με την οικονομική κρίση ο κύκλος της Μεταπολίτευσης έκλεισε. Η έξοδος από τη λογική των πάσης φύσεως Μνημονίων και η ιστορική μετάβαση της Ελλάδας στη νέα Μεταπολίτευση, προϋποθέτει μια επανάσταση δημιουργικότητας, εφευρετικότητας, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας.

Αυτού του είδους η πνευματική εξέγερση της νέας γενιάς θα μπορούσε να συναντήσει τα προτάγματα της γενιάς του Πολυτεχνείου και να συμβολίσει την απαρχή της δημιουργίας της νέας Ελλάδας που όλοι οι Έλληνες σήμερα προσδοκούν και ονειρεύονται.”

Δήλωση της Αντιδημάρχου Ηρακλείου Μ. Καναβάκη:

\”Τιμούμε σήμερα τους ήρωες του Πολυτεχνείου. Αυτούς που με πρωτοπόρο τη νεολαία θυσιάστηκαν, αντιτάχθηκαν στη δικτατορία και προετοίμασαν το έδαφος για την ανατροπή της και την επάνοδο της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Πέρα από το πρακτικό αποτέλεσμα της θυσίας τους που ήταν η ανατροπή της δικτατορίας, εξίσου σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι ο αγώνας τους ένωσε για μια ακόμη φορά το λαό και καταδεικνύει ότι η ενότητα και η ομοψυχία μας αποτελούν τις καλύτερες εγγυήσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων που αντιμετωπίζουμε.

Ειδικά τώρα ο ρόλος αυτός ανήκει πρώτα και κυρίως στους νέους που με οδηγό τα οράματά τους μπορούν να εμπνεύσουν και να ενώσουν, για μια ακόμη φορά, το έθνος μας.

Μαρία Γ. Καναβάκη
Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Καινοτομίας & ΚΕΠ\”

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Χούντα δε γνωρίσαμε, ούτε δημοκρατία. Ούτε μια μέρα χαμένη!

Σαράντα ένα χρόνια συμπληρώνονται από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σαράντα ένα χρόνια μετά, η λάμψη της εξέγερση μας υπενθυμίζει πως το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή κατακτιέται με αγώνες και θυσία.

Το Νοέμβρη του \’73 η νεολαία και ο ελληνικός λαός πάλεψαν με αυταπάρνηση απέναντι στην τυραννία της Χούντας, βροντοφωνάζοντας Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, και απέδειξαν πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται ποτέ.

Σήμερα, στα χρόνια των μνημονίων, της φτώχειας, της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων ανθρώπων, ο δρόμος δεν μπορεί να είναι άλλος από την αντίσταση! Η ανατροπή της ακροδεξιάς κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσουμε να ζήσουμε αλλιώς.

Πλέον, ο αυταρχισμός, η καταστολή και η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας αποτελούν καθημερινότητα. Η μόρφωση τείνει να γίνει προνόμιο των λίγων, με τους ταξικούς φραγμούς να εντείνονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ο υπουργός παιδείας, ως γνήσιος εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού, υλοποιεί το κυβερνητικό σχέδιο μετατρέποντας τα σχολεία σε εξεταστικά κάτεργα και τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις με manager. Κάθε διαφορετική φωνή που θα αντιδρά στις εφαρμοζόμενες πολιτικές θα βρίσκει απέναντι της πρυτανικές αρχές, τύπου Φορτσάκη, χουντικής έμπνευσης και ΜΑΤ που θα μας επαναφέρουν στην τάξη και την νομιμότητα.

Ο κοινός αγώνας μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων είναι αυτό που φοβούνται. Γνωρίζουν καλά πως η νεολαία δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με τα σχέδια τους. Η νέα γενιά δεν φιμώνεται γιατί ο αγώνας της για μόρφωση και δουλειά, ο αγώνας για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος, είναι δίκαιος.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους νέους ανθρώπους να σταθούν εμπόδιο σε όλους εκείνους που θέλουν τη γενιά μας μία χαμένη γενιά. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Εφοπλιστές, καναλάρχες και τραπεζίτες προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν όρθια μία κυβέρνηση που καταρρέει. Στο πλάι της και το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που καθημερινά επιχειρεί να συκοφαντήσει και να τρομοκρατήσει όλους όσους αγωνίζονται για μία καλύτερη ζωή, Έλληνες και ξένους.

Να τσακίσουμε τον φασισμό σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη!
Όλοι και όλες μαζί, τώρα που η ελπίδα ανθίζει μέσα στο σκοτάδι της κρίσης, να ανοίξουμε τον δρόμο για να γίνει η Κυβέρνηση της Αριστεράς πραγματικότητα, μία κυβέρνηση στο πλάι των φτωχών και των αδύναμων, που θα δρα με κριτήριο τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Με όπλα μας την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την δημοκρατία ήρθε η ώρα να πάρουν τα όνειρα μας εκδίκηση, ήρθε η ώρα να ζήσουμε αλλιώς!

Καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν και προκαλέσουν γενικές συνελεύσεις στις σχολές τους, τους μαθητές να κλιμακώσουν τους αγώνες τους. Καλούμε στην πορεία της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου με ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας στις 18:30 το απόγευμα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

Η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νεότερης ιστορίας μας. Η εξέγερση των φοιτητών μας δίδαξε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Τα αιτήματα εκείνης της εποχής ήταν πολλά και συμπυκνώθηκαν με το ιστορικό σύνθημα «ΨΩΜΙ –ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»!

Έτσι και σήμερα τα αιτήματα αυτά παραμένουν επίκαιρα, καθώς ο ελληνικός λαός μαστίζεται από τις πιο βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόζουν η εσωτερική και εξωτερική Τρόικα. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην εξουθένωση, στην ανεργία, στην ανέχεια και στη φτώχεια. Τα σύγχρονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αγγίζουν κάθε σπίτι, κάθε εργαζόμενο, κάθε άνθρωπο. Η ενότητα όλων των εργαζομένων σε κάθε τομέα και φορέα, η αντιμετώπιση της κυβερνητικής επιλογής του κοινωνικού αυτοματισμού (προσπάθεια διαίρεσης και χειραγώγησης των εργαζομένων)και της τρομοκρατίας, η κοινή στόχευση, οι κοινοί αγώνες πρέπει να αποτελούν πλέον το βασικό μας μέλημα.

Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου που οραματίστηκαν και πάλεψαν για την ελευθερία, για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Σήμερα αγωνιζόμαστε για τις ίδιες αξίες, για τα ίδια ιδανικά. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας, τρομοκρατίας των εκπαιδευτικών και των πολιτών, φαινόμενα που εποφθαλμιούν τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή. Πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση!

Οι αγώνες και τα κατορθώματα των φοιτητών του πολυτεχνείου πρέπει να αποτελούν για μας σημαντική παρακαταθήκη και οδηγό προκειμένου να μπορέσουμε να ανορθώσουμε το ανάστημά μας και να ανατρέψουμε όλες εκείνες τις πολιτικές που χαντακώνουν το μέλλον μας, να αντιμετωπίσουμε τη σύγχρονη τρομοκρατία που ισοπεδώνει τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων ανθρώπων. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και η κάθε μας απάντηση να είναι μαζική και δυναμική. Ως εκπαιδευτικοί το έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας, στην κοινωνία και το μέλλον του τόπου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου σας καλεί να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου στις 6:00 το απόγευμα, για να τιμήσουμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα στην εργασία.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φέτος συμπληρώνονται 41 χρόνια από την εξέγερση λαού και νεολαίας ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία. Οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.

Ο λαός της χώρας μας έχει κτυπηθεί με σφοδρότητα από την κρίση, την πολιτική της ΕΕ και την πολιτικής της κυβέρνησης που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι παράδειγμα αντίστασης και ανυπακοής απόλυτα επίκαιρο σήμερα. Η ανεργία και η φτώχεια, η κατάργηση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ο περιορισμός της δημοκρατίας και ο αυταρχισμός σε όλους τους χώρους είναι η απάντηση της κυβέρνησης του κεφαλαίου.

Είναι χρέος των συνταξιούχων να συμπαραταχθούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία στη συνεχή πάλη για μια ζωή με αξιοπρέπεια, με δημοκρατικά δικαιώματα, με πλήρη, δωρεάν, υψηλής στάθμης συνταξιοδοτική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Το παράδειγμα του Πολυτεχνείου οδηγεί και το δικό μας αγώνα.

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους συνταξιούχους τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη 6:30μμ στα Λιοντάρια μαζί με τα άλλα σωματεία για να τιμήσουμε αγωνιστικά την 41η επέτειο.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Χανίων

O Σύλλογος Γυναικών Χανίων ( ΟΓΕ ) καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να τιμήσουν την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας στο δρόμο που χάραξαν οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της χώρας μας σ\’ αυτούς.

Να τιμήσουν την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης χτίζοντας τείχος στις φασιστικές – ναζιστικές συμμορίες, στις απόψεις και την εγκληματική δράση τους.

Ο Σύλλογος Γυναικών, καλεί την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου , στις 6 μ.μ. στην συγκέντρωση – αγωνιστικό εορτασμό της επετείου στην πλατεία Ν. Καταστημάτων

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ηρακλείου:

«41 χρόνια από το Νοέμβρη του 73 το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα τιμούν την εξέγερση του πολυτεχνείου συνεχίζοντας την πάλη διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.

Η εξέγερση του πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.

Η κορύφωση αυτής της αντιδικτατορικής δράσης αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, αγωνιστική στράτευση σαν αναγκαία προϋπόθεση για να απαντήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία μας στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, την Ε.Ε.

Αντλώντας από αυτόν τον αγωνιστικό σταθμό της πάλης μας αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, πίστη στο δίκαιο αγώνα μας.

Χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος, ο δρόμος της σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων και του πολίτικου προσωπικού τους είναι μονόδρομος. Εδώ και τώρα να πετάξουμε έξω από τις γραμμές του εργατικού κινήματος τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές.

Να απομονώσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμέτοχη, για μαζικοποίηση των σωματείων, των σωματειακών και εργοστασιακών επιτροπών σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς για την ανασύνταξη του κινήματός μας.

Να απαντήσουν στους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στην περιοχή που εγκυμονούν νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Ο λαός χρειάζεται να καταδικάσει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που απ΄ τη μια εμπλέκει τη χώρα στους επικινδύνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, ενώ απ΄την άλλη συγκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των «συμμάχων» της χώρας ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε. στην περιοχή.

Η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν τέρμα στην κυριαρχία των μονοπωλίων. Η συμπόρευση του λαού μέσα από τους φορείς και τα σωματεία του, αποτελεί βασικό όρο για την ανατροπή της βαρβαρότητας, την αποτροπή των νέων βάρβαρων μέτρων.

Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, γυναίκες, μετανάστες να απαντήσουμε χωρίς καθυστέρηση στο νεανικό σκλαβοπάζαρο των κακοπληρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης, στην εξάπλωση των δουλεμπορικών γραφείων της απληρωσιάς. Να απαντήσουμε στη σύγχρονη δουλεία της απελευθέρωσης των απολύσεων, της δουλειάς ήλιο με ήλιο, της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

Όλοι μαζί να υψώσουμε τοίχος απέναντι στην νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην κατάργηση και το τσάκισμα των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, των νέων μειώσεων στις κύριες συντάξεις. Να κόψουμε το χέρι σε οποίον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση.

Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που συγκρούεται το δίκιο των εργατών με την καπιταλιστική βαρβαρότητα οι ταξικές δυνάμεις θα είναι μπροστά. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».»

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία, όλους τους μαζικούς φορείς των λαϊκών στρωμάτων, των γυναικών και της νεολαίας να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία και φορείς τη

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 6:30μμ στα ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ.

Η δημοτική παράταξη \”Φαιστός Ενεργοί Πολίτες\”:

Συμπληρώνονται φέτος 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Την εποχή εκείνη το φοιτητικό κίνημα, καθώς και η ελληνική κοινωνία, στο σύνολό της, συγκρούστηκε με το δικτατορικό καθεστώς, πάλεψε για το αυτονόητο όπως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και στο τέλος δικαιώθηκε, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Σήμερα, 41 χρόνια μετά, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και το σύνθημα των αδούλωτων φοιτητών για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα. Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη αποτελούν αιτήματα της Ελληνικής Κοινωνίας, ακόμα και σήμερα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους αγώνες που δίνει και σήμερα ο ελληνικός λαός και η νεολαία. Τιμώντας λοιπόν, τον αγώνα και την επέτειο του Πολυτεχνείου, όλοι εμείς συνεχίζουμε να διαφυλάττουμε αξίες όπως αυτές των δημοκρατικών ελευθεριών και της κοινωνικής δικαιοσύνης, σύμφωνα με τους στόχους και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα η νέα γενιά, δικαιούται να ελπίζει και αξίζει να ονειρεύεται, να διεκδικεί και να κατακτήσει ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον με ισονομία, πρόοδο, ασφάλεια και σταθερότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook