Να πουλήσει τις φωτογραφίες από την αυτοψία του νεκρού προέδρου Τζον Κένεντι επιχείρησε φωτογράφος που ήταν υπεύθυνος για την προστασία του.

Ο πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας προσπάθησε, σύμφωνα με την εφημερίδα National Enquirer, να τις πουλήσει, όντας απελπισμένος για χρήματα.

Επιχείρησε μάλιστα να στρατολογήσει τον αυτοαποκαλούμενο εμπειρογνώμονα σε θέματα του προέδρου Mark Crouch προκειμένου να μεσολαβήσει για να πουλήσει για λογαριασμό του τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

\”Είναι αρκετά σοκαριστικές και σίγουρα του Κένεντι. Υπάρχει μια σφαίρα στο κεφάλι του\”, σημειώνει μιλώντας σε δημοσιογράφο που πλησίασε για να τις πουλήσει και κατέγραψε τη συνομιλία.

Το ηχητικό όμως ντοκουμέντο εγείρει νέα ερωτήματα γύρω από τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου.

Το τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του Τζον Κένεντι ήταν, σύμφωνα με την περιγραφή, είχε μέγεθος αυγού.

Αφού όμως ο δημοσιογράφος είδε τις φωτογραφίες ανέφερε ότι \”το τραύμα είχε μέγεθος τεσσάρων αυγών, ενώ υπάρχει και μια τομή πάνω από το μάτι του που εγείρει ερωτήματα\”.

Ο Jim Fox, που πέθανε το 1987, ήταν φωτογράφος της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ όταν του επιφορτίστηκε με τα αρνητικά της αυτοψίας του Τζον Κένεντι από τον γιατρό του.

Ο Mark Crouch, που εργάστηκε ως σύμβουλος στην ταινία JFK, έλαβε τις φωτογραφίες από τον Fox το 1981 την ημέρα που πυροβολήθηκε ο πρόεδρος Ronald Reagan.

Οι επίσημες φωτογραφίες δεν έχουν μέχρι σήμερα δημοσιευτεί και παραμένουν στο Εθνικό Αρχείο.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook