Τις 30.000 έφτασαν οι δηλώσεις των φορολογούμενων για αλλαγές στο Ε9 τις πρώτες 24 ώρες που λειτούργησε η σχετική εφαρμογή στο taxisnet. 
Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές, οι οποίες φούσκωσαν υπερβολικά τον ΕΝΦΙΑ, γίνονται χωρίς την επιβολή προστίμων.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, εκτός από τις διορθώσεις του Ε9 του 2014, μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και στην εφαρμογή διορθώσεων στο Ε9 του 2010, εξαιτίας του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ.
Τα συνηθέστερα λάθη που έφεραν επιπλέον χρεώσεις στον ΕΝΦΙΑ είναι ο όροφος που βρίσκεται το ακίνητο, οι προσόψεις, τα τετραγωνικά, η συνιδιοκτησία ή η επικαρπία.
Αν μετά τις διορθώσεις ο φόρος είναι μικρότερος από τον αρχικό και στο μεταξύ έχουν πληρωθεί κάποιες δόσεις, αυτόματα γίνεται συμψηφισμός και οι δόσεις που απομένουν ρυθμίζονται εκ νέου. 
Πάντως, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, στις διορθώσεις υπάρχουν και παγίδες. Η απόφαση σχετικά με τις διορθώσεις του Ε9 του 2014 προβλέπει ότι εφόσον από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα πρέπει να προσκομίσει στην ΔΟΥ τα δικαιολογητικά που βεβαιώνουν το λόγο της υποβολής της συγκεκριμένης δήλωσης.
Οι αλλαγές στο Ε9 που οδηγούν σε έκπτωση φόρου περνούν χωρίς έλεγχο.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook