«Ο πατέρας μου απαγωγέας;».

Η φράση αυτή του γιου του 48χρονου «εγκέφαλου» της απαγωγής της 27χρονης που μίλησε στο protothema.gr περικλείει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι ο πατέρας του ήταν αυτός που οργάνωσε και εκτέλεσε μια απαγωγή για την οποιά μιλά όλη η κοινωνία.

Το ένα από τα δύο παιδιά του 48χρονου δηλώνει ότι κανείς από την οικογένεια δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για όσα είχαν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες αφού η συμπεριφορά του πατέρα του δεν είχε αλλάξει στο παραμικρό παρά το γεγονός ότι σε ένα σπίτι στη Βραυρώνα κρατούσε όμηρο μια 27χρονη κοπέλα και την ίδια ώρα διαπραγματευόταν με την οικογένειά της για τα λύτρα.

Ο γιος του 48χρονου

\"\"

«Ευτυχώς η αδελφή μου είναι στο εξωτερικό» λέει ανακουφισμένος ο νεαρός καθώς η μητέρα του είναι σε κατάσταση σοκ με όσα έμαθε για τον σύντροφό της. «Μου είναι δύσκολο να το διαχειριστώ όλο αυτό» εξομολογείται ο γιος του 48χρονου. «Με βλέπετε νομίζω» συμπληρώνει με νόημα.

Η πολυκατοικία στην οποία διέμενε ο 48χρονος
\"\"

\"\"

Στο protothema.gr μίλησε και ο πατέρας του 48χρονου ο οποίος υποστηρίζει ότι όντως ο γιος του αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα από τότε που έκλεισε η επιχείρησή του «αλλά πού να φανταστούμε ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο». «Είμαι σοκαρισμένος, ψάχνω να βρω τρόπο να βοηθήσω το παιδί μου, είμαι σε απόγνωση» συμπληρώνει.

Ο πατέρας του 48χρονου
\"\"

Την ίδια ώρα οι γείτονες του 48χρονου είναι σοκαρισμένοι παρακολουθώντας εμβρόντητοι από την Κυριακή το μεσημέρι τις εξελίξεις γύρω από την απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας «εγκέφαλος» της οποίας ήταν ο γείτονάς τους.

Άλλοι μιλούν για έναν απόμακρο άνθρωπο ενώ άλλοι δηλώνουν έκπληκτοι με την απόφασή του να σχεδιάσει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο απαγωγής τους τελευταίους έξι μήνες, όσους, δηλαδή, ανέφερε ο ίδιος στους αστυνομικούς ότι του πήρε να ετοιμάσει την απαγωγή της νεαρής κοπέλας. Όλοι λένε, επίσης, ότι δεν είχαν αντιληφθεί, ούτε είχαν ακούσει κάτι για οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια.

«Έπεσα από τα σύννεφα. Τον ήξερα χρόνια. Δεν το πιστεύω ακόμη» δηλώνει ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ στη γειτονια.

Οι γκάφες των απαγωγέων που οδήγησαν στην σύλληψή τους

Μπορεί να σχεδίαζαν – κατά δηλώσή τους – έξι μήνες την απαγωγή αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να κάνουν καθοριστικά λάθη τα οποία σε συνάρτηση και με την παρατηρητικότητα της 27χρονης οδήγησαν τους αστυνομικούς στη σύλληψή τους.

Αρχικά δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για την ύπαρξη καμερών ασφαλείας ή διαχείρισης κυκλοφορίας, οι οποίες κατέγραφαν καρέ-καρέ τις κινήσεις τους βοηθώντας τους αστυνομικούς να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιό τους.

\"\"

Στη συνέχεια έκαναν τηλεφωνήματα στην οικογένεια ακόμα και μέσω εταιρικού τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε ο 48χρονος το 2012 στην εταιρεία που τότε διατηρούσε.

Δεν ενδιαφέρθηκαν ακόμη να σβήσουν τα πιθανά ίχνη από γενετικό υλικό πάνω στα ρούχα που αγόρασαν στην όμηρό τους.

Δεν εξέτασαν, ακόμη, το γεγονός ότι το σπίτι της πεθεράς του 48χρονου ήταν τόσο κοντά στο αεροδρόμιο ώστε η 27χρονη να ακούει αεροπλάνα βοηθώντας έτσι τους αστυνομικούς να περιορίσουν το εύρος της υπό έρευνα περιοχής.

\"\"

\"\"

Σε βάρος του 48χρονου Έλληνα, του 53χρονου ομογενή από το Καζακστάν αλλά και του «Αλέκου» του Αλβανού τσιλιαδόρου που αναζητείται σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. 

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook