Χαοτική παραμένει η κατάσταση στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο καθώς τα κενά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο μία εξέλιξη που έχει επηρεάσει αρνητικά στην εύρυθμη λειτουργία τόσο των δημοτικών όσο και των νηπιαγωγείων του Νομού.

Η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να χαρακτηριστεί ως καζάνι έτοιμο να εκραγεί καθώς 2.5 περίπου μήνες μετά το πρώτο κουδούνι δεκάδες σχολικά συγκροτήματα υπολειτουργούν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, τα κενά σε δασκάλους είναι 35 εκ των οποίων 10 σε πρωινά τμήματα και 25 σε τμήματα σχολείων που αριθμούν 28 μαθητές!
Την ίδια στιγμή καταγράφονται 50 κενά σε ειδικότητες μεταξύ των οποίων, καθηγητές αγγλικών και γερμανικών, πληροφορικής, θεατρικής αγωγής και εικαστικών.

Στην ειδική αγωγή τώρα, έξι τμήματα ένταξης δεν λειτουργούν ενώ κρίνεται αναγκαία η τοποθέτηση 65 εκπαιδευτικών στα τμήματα παράλληλης στήριξης σε δημοτικά και 7 στα νηπιαγωγεία.

Οι ελάχιστες πιστώσεις έχουν σαν αποτέλεσμα οι δεσμεύσεις των εμπλεκόμενων για κάλυψη των κενών να πέφτουν στο κενό και το μάρμαρο για ακόμα μία χρονιά το πληρώνουν οι μαθητές.

Η συνδικαλιστική κοινότητα αφήνει κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό ακόμα και για επ\’ αόριστον κινητοποιήσεις με τις αρχές του νέου έτους.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν βάλει τις δικές τους κόκκινες γραμμές ενώ στο αντίποδα το αρμόδιο υπουργείο δεν κάνει βήμα πίσω από το πλάνο που έχει θέσει σε ισχύ. Και όλα αυτά εν αναμονή της εφαρμογής του μέτρου της αξιολόγησης.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook