Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Χανιωτών στην 5η γιορτή διεκδίκησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 
Για άλλη μια χρονιά οι διοργανωτές της ομάδας πρωτοβουλίας, τόνισαν πως η τεράστια έκταση του σχεδόν εγκαταλειμμένου στρατοπέδου σε κεντρικό σημείο της πόλης των Χανίων, δεν πρέπει σε ουδεμία περίπτωση να «αξιοποιηθεί-πουληθεί» .
Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να παραχωρηθεί στον δήμο Χανίων προκειμένου να αξιοποιηθεί-πραγματικά- ως χώρος πρασίνου αλλά και για την ανέγερση ενός σχολικού κτιρίου που λείπει από την περιοχή.

\"\"    \"\" 

Δηλαδή συμφωνούν απόλυτα, όπως και το σύνολο των φορέων των Χανίων με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων που ελήφθη τον Φεβρουάριο του 2010 και η οποία είναι σε ισχύ.
Όπως , σε σχετική ανακοίνωσή τους, εκφράζουν έντονη ανησυχία «που την ίδια στιγμή που υπόσχονται την απόδοση του στρατοπέδου στο Χανιώτικο λαό, καταρτίζουν σχέδιο αξιοποίησης-ξεπουλήματος των ακινήτων τους σε όλη την Ελλάδα.
Και έχουμε και το κακό προηγούμενο με τη δήλωση στο παρελθόν του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη ότι «κι εμείς θα κρατήσουμε λίγο και θέλουμε και κάποια χρήματα, γιατί τίποτα δεν γίνεται δωρεάν». Δήλωση που επανέλαβε πριν από μερικές ημέρες. Και το αστείο είναι ότι για το Μαρκόπουλο δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας…

\"\"   \"\"

Για μας η δημιουργία χώρων πρασίνου-χώρων ανάσας για τη πόλη δεν μπαίνει σε παζάρια. Είναι ζήτημα μαζικών συλλογικών διεκδικήσεων κάτι που σιγά σιγά το κάνουν πράξη αρκετές ομάδες πολιτών και γειτονιάς στα Χανιά. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την υλοποίηση του πάρκου που όλοι οραματιζόμαστε. Ενός πάρκου συνάντησης, επικοινωνίας και πραγματικής αναψυχής των ανθρώπων….»

\"\"   \"\"

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε, όπως και τα άλλα χρόνια, κατά μήκος του δρόμου, έξω από την πύλη του στρατοπέδου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ποδηλατοδρομία από την ομάδα: \”Ποδηλάτρεις\”, με αφετηρία το Δημαρχείο Χανίων και κατάληξη στην είσοδο του στρατοπέδου.

\"\"   \"\"

Παράλληλα, υπήρχαν χώροι για ζωγραφική και πηλός, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας, χαριστικό παζάρι, φαγητό, περίπτερα φορέων ενώ όπως κάθε χρόνο, υπήρχαν και μουσικά συγκροτήματα με τους \”Χαλικούτηδες (Halikouti band)\”, \”Εντέχνως Λαϊκοί\”, Λεωνίδα Λαϊνάκη. 
Flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook