Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Περί εφήβων ο λόγος: η πρόληψη ως παρέμβαση στην εκπαιδευτική κοινότητα" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, συνεργάτες του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, όπως το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ και ο Σύλλογος Επιστροφή, η Ομάδα Προαγωγής Υγείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, το ΚΕΣΑν-Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου θα παρουσιάσουν τις δράσεις παρέμβασης που θα πραγματοποιήσουν μέσα στο σχολικό χώρο, καθώς και δράσεις επιμορφωτικού χαρακτήρα που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς για ενδυνάμωση του έργου τους στο σχολείο κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Στο δεύτερο μέρος, μαθητικές ομάδες γυμνασίων και λυκείων του Ηρακλείου θα παρουσιάσουν συνοπτικά τη δράση που ανέπτυξαν είτε στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων είτε στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας κατά την περσινή χρονιά.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.