"Μύρισε” Κρήτη για τα καλά σήμερα στη Σύρο... Το παραδοσιακο καζάνεμα πραγματοποίησε σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών του νησιού, σε ένα κάλεσμα για όλα τα μέλη αλλά και τους φίλους του. Στη γήπεδο της Ποσειδωνίας, στον Αγιο Παύλο από νωρίς το πρωί είχε μπει το καζάνι και η ρακή έρεε άφθονη.

Τα 150 μέλη του Συλλόγου με τις οικογένειές τους αλλα και πολλοί φίλοι από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων έδωσαν το “παρών” σε μια γιορτή που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μάκης Τζιράκης έτρεχε πάνω κάτω για να υποδεχτεί τους καλεσμένους του, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που έκανε και τον... δάσκαλο.

Οι Συριανοί άλλωστε δεν είναι και τόσο εξοικειωμένοι με τα... καζάνια οπότε ο πρόεδρος είχε αναλάβει και τον ρόλο να εξηγεί όλη τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, που φυσικά δεν ήταν άλλο από τη ρακή. Από κοντά και ο Χρήστος Πενταράκης που επίσης σε ρόλο οικοδεσπότη προσπαθούσε να βοηθήσει στην οργάνωση αφού ειδικά μετά τις δυο το μεσημέρι είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στην αιθουσα με τα τραπέζια. Αξιος συμπαραστάτης ένας Συριανός που κατά ένα ποσοστό είναι και Κρητικός αφού έχει παντρευτεί γυναίκα από τη μεγαλόνησο.

Ο Κώστας Πρέκας ήταν ο ψήστης της ημέρας. Από τα επιδέξια χέρια του πέρασαν δεκάδες κιλά κρέας (σουβλάκια, κοψίδια, κοτόπουλα) αλλά και οι γνωστές οφτές πατάτες. Απαραίτητο συμπλήρωμα η Κρητική μουσική που μπορεί να μην ήταν live αντηχούσε όμως σε όλο τον χώρο. Όλοι όσοι βρέθηκαν έδειχναν να το διασκεδάζουν ιδιαίτερα, ενώ για το χαμόγελο ικανοποίησης αναμφίβολα σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ρακή!

Από τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης στην εκδήλωση βρέθηκαν οικογενειακώς μάλιστα τρεις από τους Αντιδημάρχους, ο Μάριος Βουτσίνος, ο Αλέξης Αθανασίου και ο Σταύρος Γουσγουνέλης, ενώ από την Περιφέρεια το παρών έδωσε η περιφερειακή σύμβουλος Χρηστιάννα Πάπιτση.

logotypos.gr