Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. εφαρμόζει εδώ και αρκετά χρόνια μια στρατηγική διαχείρισης και ανάπτυξης που βρίσκεται μακριά από την πεπατημένη των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Η διοίκηση του ΟΛΗ έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες να περιορίσει το γραφειοκρατικό μοντέλο διαχείρισης και να προσεγγίσει ένα μοντέλο χρηστής διοίκησης με όρους management. Το αυτό μοντέλο έχει αποδώσει απτά αποτελέσματα σε σειρά δραστηριοτήτων του ΟΛΗ, οδηγώντας σε αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, των υποδομών και της αισθητικής των χώρων του, παρά την μείωση του προσωπικού του και την οικονομική κρίση.

Αυτά τα επιτεύγματα του ΟΛΗ δεν πέρασαν απαρατήρητα από φορείς του ιδιωτικού τομέα που προάγουν την καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια.

Συγκεκριμένα, ο ΟΛΗ και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του, κ. Ιωάννης Μπρας, φιλοξενήθηκαν σε ένα ειδικό πάνελ διαλόγου με αντικείμενο τις «Καλές Πρακτικές Δημόσιου Management», κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων της «Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας», που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Μέγαρο Μουσικής).

Αντικείμενο του panel συζήτησης, αποτελούμενου από εκπροσώπους επιλεγμένων δημόσιων οργανισμών-επιχειρήσεων ήταν οι καλές πρακτικές αλλαγής υποδείγματος που εφαρμόζουν, όπου έμφαση δίνεται στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί στην κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης των δομών διοίκησης, την ενδυνάμωση της επιτελικής λειτουργίας των δημόσιων οργανισμών, την ενσωμάτωση των αρχών της ολικής ποιότητας στο παραγόμενο αποτέλεσμα, κλπ.

Οι «Industry Disruptors – Game Changers», διοργανωτές της εκδήλωσης-βράβευσης, είναι μια παγκόσμια ομάδα που έχει αναπτύξει ένα «οικοσύστημα» που εστιάζει στην δημιουργία καινοτομίας. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει προχωρήσει, εδώ και μερικά χρόνια, στην διοργάνωση της «Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας», στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 150 χώρες. Φέτος η εβδομάδα επιχειρηματικότητας ξεκίνησε από την Αθήνα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Disrupt, Startup, ScaleUP». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Μέγαρο Μουσικής) στις 15-16 Νοεμβρίου 2014, υπό την αιγίδα της UNESCO, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας και του Βρετανικού Συμβουλίου.

Στην πλαίσια αυτής της ειδικής και σημαντικής εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από τους «Industry Disruptors – Game Changers» ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. βραβεύτηκε για τις «Καλές Πρακτικές Δημόσιου Management» (“Public Management Best Practices”) που εφαρμόζει, με βάση την μεθοδολογία, το έργο και το οργανωτικό μοντέλο του.

Η Διοίκηση του ΟΛΗ δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια της με αυτό το πνεύμα, προκειμένου να επιτύχει τον περαιτέρω λειτουργικό εκσυγχρονισμό του ΟΛΗ, διασφαλίζοντας καλύτερες υπηρεσίες σε πελάτες, χρήστες και επισκέπτες των εγκαταστάσεων. Παράλληλα, θα συνεχίσει να αναδεικνύει την Κρήτη και το Ηράκλειο ως μια περιοχή που πρωτοπορεί και προάγει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook