Τελευταία ενημέρωση 20.59

Με συγκεντρώσεις και πορείες τίμησαν στην Κρήτη την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου. Τόσο σε Χανιά όσο και στο Ηράκλειο έγιναν ξεχωριστές συγκεντρώσεις από το ΠΑΜΕ.

Χανιά

Μεγάλη συγκέντρωση με καθολική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά Χανίων, από φορείς, πολίτες και φοιτητές οι οποίοι θέλησαν τιμήσουν στους εξεγερθέντες του Πολυτεχνείου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων, περνώντας από τη Χατζημιχάλη Γιάνναρη, στη συνέχεια την Κυδωνίας, την Ανδρέα Παπανδρέου και καταλήγοντας στην Αγορά.

\"\"

\"\"

\"\"

Ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία 1866.

\"\"

\"\"

Ηράκλειο

Ολοκληρώθηκαν οι δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο που άρχισαν από τις 6 το απόγευμα για τον εορτασμό της 41ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καθηγητές (ΕΛΜΕ Ηρακλείου), ο Σύλλογος Αρχαιολόγων Κρήτης,  μέλη της ΑΔΕΔΥ και φοιτητές.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία από την πλατεία Ελευθερίας με κατεύθυνση τη Δικαιοσύνης απο εκεί στην Καλοκαιρινού, τον Άγιο Μηνά για να καταλήξει ξανά στην πλατεία ελευθερίας.

Όταν η πορεία έφτασε στο ύψος της οδού Καλοκαιρινού και στη συνέχεια στην πλατεία Κορνάρου, προκλήθηκε μικροένταση μεταξύ αστυνομίας και ατομών που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο,χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη απο τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Από την άλλη πλευρά, μέλη του ΠΑΜΕ έχουν συγκεντρωθεί στα Λιοντάρια.

Χαιρετισμό απέυθυναν η Μαρία Κυπραίου εκ μέρους των ομάδων γυναικών της ΟΓΕ, ο Αντώνης Τσινταράκης εκ μέρους της Γραμματείας Ηρακλείου του ΜΑΣ και ο Δημόκριτος Σαλούστρος πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, το σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών \”Γαλάτεια Καζαντζάκη\”, η επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ και η Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών – ΕΔΟΝ. Την κεντρική ομιλία απεύθυνε το Γ,. Ξημεράκης μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικων Υπαλλήλων και στέλεχος της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και πως σήμερα το μέλλον της εργατικής τάξης δεν βρίσκεται στα όρια της πείνας. κάλεσε την εργατική τάξη να \”απορρίψει τη ζωή με ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν\”.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook