Δεν κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο, αλλά ούτε και σήμερα, Δευτέρα, τα φύλλα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβη επειδή ο εκδότης της εφημερίδας, Χάρης Οικονομόπουλος, δεν τήρησε τη δέσμευσή του για πληρωμή ενός μισθού από τα δεδουλευμένα 9 μηνών που χρωστά στους εργαζομένους την περασμένη Παρασκευή, επικαλούμενος την απεργία της περασμένης Κυριακής, με αποτέλεσμα η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ και η ΕΤΗΠΤΑ να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, τα Διοικητικά Συμβούλια των παραπάνω Ενώσεων, αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς Τύπου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα «enet.gr», από τις 5 μ.μ. της Παρασκευής, 14 Νοεμβρίου 2014, έως τις 5 μ.μ. της Δευτέρας, 17 Νοεμβρίου 2014.

Όπως αναφέρεται σχετικά, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση, «έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας όσον αφορά την εξόφληση των οφειλών προς τους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές εννέα (9) μηνών και διεκδικούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους».

«Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συνέλευση τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στις 12.30 μ.μ., στα γραφεία της εφημερίδας, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους» αναφέρεται επίσης.

protothema.gr