Πίσω φαίνεται πως παίρνει ο υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος τα περί εθελούσιας διδασκαλίας μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Από την ημέρα κατά την οποία ο κ. Λοβέρδος τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια στο ενδεχόμενο να καλυφθούν τα κενά με εκπαιδευτικούς που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, κανένα στέλεχος του υπουργείου ούτε και ο ίδιος ο υπουργός δεν επεδίωξαν να επαναφέρουν το θέμα στο προσκήνιο.

Η πρωτοποριακή και συνάμα χωρίς καμία λογική πρόταση δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος σε δασκάλους και καθηγητές καθώς το δέλεαρ της επιπλέον μοριοδότητσης δεν ήταν αρκετό.

Το υπουργείο δεν θέλει να ανοίξει και άλλα ανοιχτά μέτωπα με τους εκπαιδευτικούς καθώς ήδη έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις στις τάξεις της συνδικαλιστικής κοινότητας τόσο για το θέμα της αξιολόγησης όσο και για το \’\’νέο λύκειο\’\’αλλά και για τα κενά τα οποία είναι αδύνατο να καλυφθούν.

Σε τοπικό επίπεδο νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές τηρούν στάση αναμονής μέχρι και στην πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων κατά την διάρκεια των οποίων θα αποφασισθεί η μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, η πραγματοποίηση των οποίων θεωρείται πλέον σίγουρη.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook