Απελπιστική είναι η κατάσταση με τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στο νομό, σύμφωνα με στοιχεία από το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου(δείτε εδώ).

Ο  αιρετός του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου κ. Λαμπρογιαννάκης με ανακοίνωσή του ζητά την άμεση παρέμβαση των βουλευτών του νομού προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, καθώς όπως τονίζει \”το Ηράκλειο για άλλη μια χρονιά παραμένει ο φτωχός συγγενής στην εκπαίδευση\”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

\”Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς τους αρμόδιους, η κατάσταση με τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του νομού Ηρακλείου παραμένει πολύ δύσκολη.

Φτάσαμε στα μέσα Νοέμβρη και η απελπιστική κατάσταση, παρά τις δεσμεύσεις του ίδιου του υπουργού για κάλυψη των κενών μέχρι τις 15 του τρέχοντος μηνός, παραμένει ίδια.

Συγκεκριμένα, σε δασκάλους λείπουν ακόμη 10 από τα πρωινά τμήματα, έχουμε περίπου 25 τμήματα με πάνω από 25 μαθητές, πολλά ολοήμερα ΕΑΕΠ υπολειτουργούν και άλλα 10 ολοήμερα σε κλασικά σχολεία παραμένουν κλειστά.

Στα νηπιαγωγεία, οι ανάγκες είναι αρκετές, περίπου 10 κυρίως σε ολοήμερα. Στις ειδικότητες, ακόμη και στα ΕΑΕΠ σχολεία έχουμε ακόμη κενά και φυσικά δε γίνεται λόγος για γυμναστική και αγγλικά στα σχολεία κλασικού προγράμματος τα οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια σπάνια έχουν κάποια από αυτές τις ειδικότητες.

Όσον αφορά την ειδική αγωγή, περιμένουμε ακόμη 55 δασκάλους για παράλληλη στήριξη(από 148 εγκεκριμένες το υπουργείο έδωσε 98 στο νομό μας) και 7 νηπιαγωγούς.

Τέλος, έχουμε 6 τμήματα ένταξης κλειστά με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα δημοτικά Πύργου και Ζαρού, με μεγάλο αριθμό μαθητών που έχουν διάγνωση από ΚΕΔΔΥ.

Ζητώ λοιπόν άμεσα την παρέμβαση των βουλευτών του νομού μας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, καθώς το Ηράκλειο για άλλη μια χρονιά παραμένει ο φτωχός συγγενής στην εκπαίδευση.

Η όλη κατάσταση αποτελεί ντροπή και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί. Παρακάτω παραθέτω τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Αν κάποιο σχολείο έχει κενό και δεν εμφανίζεται στη λίστα, παρακαλώ τους συναδέλφους να με ενημερώσουν.

ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΟΙ

1.Δ.Σ.ΒΑΓΙΩΝΙΑΣ
2.2ο ΒΟΥΤΩΝ
3.Δ.Σ.ΓΑΛΙΑΣ
4.Δ.Σ.ΓΚΑΓΚΑΛΩΝ(ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 1/ΘΕΣΙΟ ΜΕ 18 ΠΑΙΔΙΑ)
5.Δ.Σ.ΔΑΦΝΩΝ(ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕ 26 ΠΑΙΔΙΑ)
6.Δ.Σ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ(ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 2/ΘΕΣΙΟ)
7.1ο ΜΟΙΡΩΝ
8.47ο Δ.Σ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
9.Δ.Σ.ΧΑΡΑΚΑ(ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕ 27 ΠΑΙΔΙΑ)
10.Δ.Σ.ΖΑΡΟΥ(ΑΠΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ)

ΠΕ60-ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

1.ΑΝΑΛΗΨΗ
2.ΑΣΙΤΕΣ ΚΑΤΩ
3.ΒΟΡΙΖΑ
4.ΓΑΛΙΑ
5.ΖΑΡΟΣ
6.ΚΑΜΑΡΕΣ
7.ΠΙΤΣΙΔΙΑ
8.ΠΟΜΠΙΑ
9.ΧΑΡΑΚΑΣ
10.ΨΑΡΗ ΦΟΡΑΔΑ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook