Η Τομεακή Οργάνωση ΠΚ της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: “Η πορεία του φοιτητικού κινήματος. Τι φοιτητικό κίνημα χρειαζόμαστε σήμερα;” την Πέμπτη 20/11/2014 στις 19.00, στην αίθουσα B1008, με ομιλητή τον Βάγια Βάγια, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης του Πολυτεχνείου Κρήτης της ΚΝΕ:

Μπροστά στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ, θέλουμε να ανοίξουμε και να διαδώσουμε μαζικά τις θέσεις τις ΚΝΕ, να μελετηθούν από τη νεολαία, να γίνουν πεδίο προβληματισμού και να εκφραστούν απόψεις πάνω σε αυτές έτσι ώστε η οργάνωσή μας με μεγαλύτερη ωριμότητα να επεξεργαστεί τα ζητήματα, να απαντήσει ακόμα πιο βαθιά στους προβληματισμούς της νεολαίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης και του προβληματισμού θέτουμε το πώς η ΚΝΕ δυναμώνει, αποκτώντας την ικανότητα και την προετοιμασία να δρα μέσα στη νεολαία σε όλες τις συνθήκες, ως νεολαία του ΚΚΕ, ως οργάνωση μάχης για την επαναστατική ανατροπή. Να ανανεώνει, να αυξάνει τις δυνάμεις της και μαζί με τα πιο ζωντανά και δυναμικά τμήματα νέων των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων να δημιουργεί μια νεολαιίστικη πρωτοπόρα δύναμη συμβολής στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, στην καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, που ανταπεξέρχεται νικηφόρα σε όλες τις καμπές της ταξικής πάλης.

Μέσα από τη δράση μας στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχει αναδειχτεί ότι μεγάλο κομμάτι των φοιτητών αυτή τη στιγμή προβληματίζεται για το φοιτητικό κίνημα. Ίσως από διαφορετική σκοπιά, αλλά είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την πλειοψηφία των φοιτητών, ιδιαίτερα αυτούς που κατάγονται από λαικές οικογένειες καθώς μέρα με τη μέρα βλέπουν τα εμπόδια που μπαίνουν στις σπουδές τους να μεγαλώνουν. Η ΚΝΕ μέσα από την δράση και τα συμπεράσματα από την πολύχρονη πείρα της, και με βάση την επιστημονική κοσμοθεωρία του μαρξισμού λενινισμού, έχει επεξεργαστεί αυτό το θέμα και πλέον από καλύτερες θέσεις μπορεί να δώσει τη μάχη της ανασύνταξης του φοιτητικού κινήματος, της αναμέτρησης με όλους αυτούς τους παράγοντες που το φέρνουν στη σημερινή του κατάσταση.

Καλούμε όλους τους φοιτητές του ΠΚ, και ιδιαίτερα αυτούς που σήμερα βλέπουν τις οικογένειές τους να μην τα βγάζουν εύκολα πέρα, να παρευρεθούν στην εκδήλωση, και να φέρουν τους προβληματισμούς τους ώστε να γίνει πλούσια κουβέντα, να βγουν συμπεράσματα και να αποκρυσταλωθεί η πείρα από τους ίδιους τους αγώνες των φοιτητών, να δώσουμε πιο πλατιά και από καλύτερες θέσεις τη μάχη για την ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος, πλάι στο εργατικό, με επίκεντρο την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας και προοπτική τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.