Μετά από δύο χρόνια, συστηματικών ερευνών  από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, εξιχνιάστηκε υπόθεση καλλιέργειας – φυτείας με 2.003 δενδρύλλια κάνναβης, η οποία εντοπίστηκε στην Αγιά Δήμου Μυλοποτάμου τον Ιούλιο του 2012.

Ειδικότερα, η πολύμηνη αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης κατέληξε στο σχηματισμό δικογραφίας κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο 42χρονων και τριών αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 33, 48 και 24 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

Πιο αναλυτικά, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκαν οι ρόλοι, αλλά και ο βαθμός συμμετοχής του καθενός στην υπόθεση και συγκεκριμένα οι δύο ημεδαποί σχετίζονται με την καλλιέργεια της φυτείας ως ηθικοί αυτουργοί, ενώ οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας κατείχαν ρόλους καλλιεργητή και φύλακα της φυτείας.

Σημειώνεται ότι, οι δύο ημεδαποί βρίσκονται έγκλειστοι σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κρήτης, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για συμμετοχή σε παρόμοιες υποθέσεις καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχές του Νομού Ηρακλείου και του Νομού Λασιθίου, ενώ σε βάρος του 48χρονου αλλοδαπού εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και του Ανακριτή Λασιθίου, επίσης για συμμετοχή σε καλλιέργεια κάνναβης στο Ηράκλειο και το Λασίθι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook