Επιφυλακτικοί αλλά και με πολλές διαφωνίες μεταξύ τους εμφανίζονται οι σεισμολόγοι σχετικά με τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στον Ευβοϊκό Κόλπο.

Μετασεισμική δραστηριότητα ενδεχομένως και μεγαλύτερης κλίμακας Ρίχτερ αναμένεται τα επόμενα 24ωρα, επισημαίνει ο σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε επικοινωνία με το newsbomb.gr.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο διπλός σεισμός μεγέθους 5,1 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 1:05 και στη 1:09, στον υποθαλάσσιο χώρο, του βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, δεν σχετίζεται με το ρήγμα της Αταλάντης.

Συγκεκριμένα εξηγεί πως αφορά στην περιοχή Παλάτζα η οποία εντοπίζεται 20χλμ βορειοδυτικά της Χαλκίδας.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ευθύμιος Λέκκας τονίζει ότι οι δίδυμοι σεισμοί προκλήθηκαν από την ενεργοποίηση μικρών παρακείμενων ρηγμάτων του ρήγματος της Αταλάντης, τα οποία «δεν έχουν τη δυνατότητα για μεγάλα σεισμικά μεγέθη.

Την ίδια στιγμή ο ομότιμος καθηγητής σεισμολογίας Βασίλειος Παπαζάχος δηλώνει πως δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για άμεσα επερχόμενο μεγάλο σεισμό από τον εστιακό χώρο του Ευβοϊκού Κόλπου.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook