Στο Ηράκλειο βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης για την παρουσίαση του προγράμματος \”Λειτουργία περιφερειακών μηχανισμών υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της κοινωνικής οικονομίας\”.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρευρέθηκαν  μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφεριάρχης Ηρακλείου Ευρ, Κουκιαδάκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου Αθηνά Σπανάκη Κοχιαδάκη.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε πως το υπουργείο προχωρά στην εφαρμογή του προγράμματος στο οποίο θα συμμετέχουν 13 Περιφέρειες.

\”Το πρόγραμμα είναι θεσμός στις ευρωπαϊκές χώρες και υπάρχει τεράστια δυναμική και προοπτική στην χώρα μας με το υπουργείο να στοχεύει να δώσει θέσεις εργασίας σε νέους και ανέργους\”, ανέφερε ο υφυπουργός και συνέχισε:

\”Μάλιστα, το υπουργείο στοχεύει να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό και έχουν ήδη ξεκινήσει οι ενέργειες για την υλοποίηση αυτού του στόχου\”.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη αρχικά θα δοθούν 60 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος και στη συνέχεια το υπουργείο θα εξετάσει από που μπορούν να βρεθούν κονδύλια για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με την κατανομή των θέσεων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους.

\”Ο τρόπος που παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα από το υπουργείο αδικεί το ίδιο το πρόγραμμα\”, δήλωσε.

\”Θα ωφεληθούν 50.000 άνεργοι στη χώρα μας και 1997 σε επίπεδο Κρήτης. Η Κρήτη είναι ενιαία και το Λασίθι ανήκει στην Κρήτη. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω σήμερα.

Δώσαμε μεγάλη έμφαση στους δήμους που έχουν σοβαρά προβλήματα, ενώ ο αριθμός των θέσεων που θα καλυφθούν έγινε με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και το μοίρασμα των κοινοτικών πόρων από τα οποία θα χρηματοδοτηθούν τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook