Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στη σύγκληση δημοτικού συμβούλίου στον Πλατανιά, την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

\”Τη μέρα της επετείου του Πολυτεχνείου επέλεξαν οι διοικούντες του Δήμου Πλατανιά να επιδείξουν «το μεγάλο τους ενδιαφέρον» για προβλήματα της περιοχής.

Χθες 17 Νοέμβρη συγκλήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά. Μετά από κάλεσμα των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μέρα μνήμης, τιμής και αγώνα στα οράματα του Πολυτεχνείου, που χουν μείνει ανεκπλήρωτα και είναι επίκαιρα ακόμα και σήμερα, 41 χρόνια μετά, η δημοτική αρχή απάντησε με την άρνηση της.

Κάποιοι όπως φαίνεται θέλουν ένα λαό χωρίς μνήμη, πολύ βολικό και για τα δικά τους σχέδια. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα διδάγματα της είναι επίκαιρα όσο ποτέ και αποδεικνύει ότι όταν ο Λαός είναι ενωμένος και αποφασισμένος μπορεί να κατατροπώσει και το πιο φαινομενικά πανίσχυρο εχθρό του, ακόμα και όταν κραδαίνει όπλα και τανκς εναντίον του. Αυτό το δίδαγμα και αυτή τη συνειδητοποίηση από μέρους του Λαού, είναι που τρέμουν όλοι αυτοί, που τον καλούν καθημερινά, να κάνει άπειρες θυσίες (μείωση μισθών και συντάξεων, φοροληστεία, ΕΝΦΙΑ, συρρίκνωση κοινωνικών παροχών, πλήρης υποταγή στον εργοδότη-επιχειρηματία, μειωμένες απαιτήσεις και διεκδικήσεις στο όνομα του εφικτού και της συναίνεσης) και να πληρώσει τα σπασμένα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, να καταστραφεί αυτός και τα παιδιά του για να σωθούν οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό είναι για εμάς το Νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, τις γυναίκες, την νεολαία του δήμου μας, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook