Ένα σοβαρό θέμα φέρνει στη δημοσιότητα το Flashnews.gr, ύστερα από καταγγελίες γονέων του 12ου - 18ου Δημοτικού Σχολείου στα Χανιά.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες παιδιά ηλικίας από 6 εως 12 ετών, κάνουν μάθημα αλλά και παίζουν στους χώρους του σχολείου, είναι όχι μόνο άθλιες αλλά και επικίνδυνες.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Flashnews.gr, είναι χαρακτηριστικές ενώ και τα όσα διηγήθηκαν δάσκαλοι συμπληρώνουν το παζλ της ανεπίτρεπτης κατάστασης που επικρατεί.

Μάθημα ανάμεσα σε σοβάδες και νερά

Εδώ και ημέρες στο σχολικό συγκρότημα έχουν πέσει σοβάδες από την οροφή, τόσο μέσα στις αίθουσες όσο και στα μπαλκόνια.
Με έγγραφο του Διευθυντή από τις 03/11 ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι για τις ζημιές και μηχανικοί του Δήμου επισκέφτηκαν τα σχολεία για έλεγχο. Ωστόσο μέχρι και την περασμένη Πέμπτη δεν εμφανίστηκε κάποιο συνεργείο για αποκατάσταση των ζημιών.Συνεργείο τελικά μετέβη στο σχολικό συγκρότημα στις 14/11, μετά από σχεδον δύο εβδομάδες δηλαδή και αφού έπεσαν σοβάδες από την οροφή, ευτυχώς, την ώρα που οι αίθουσες ήταν άδειες.

Σήμερα η κάμερα του Flashnews.gr διαπίστωσε ότι οι εργασίες γίνονται την ώρα του μαθήματος, αφού η αποκατάσταση των ζημιών από τους λιγοστούς υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσιας του Δήμου, γίνεται στις εργάσιμες ημέρες και ώρες, δηλαδή το πρωί, τις ώρες που και οι μαθητές είναι σχολείο.

Τα παιδιά παίζουν αμέριμνα χωρίς να καταλαβαίνουν την επικινδυνότητα κάτι που φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν όμως ούτε οι "μεγάλοι", ενώ οι δασκάλοι του σχολείου παίρνουν όσα μέτρα μπορούν για να μην κινούνται τα παιδιά στο σημείο των εργασιών.Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ καταγράψαμε και άλλα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο,  θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών.

Στο χώρο υπάρχουν επικίνδυνα σημεία όπως σύρματα ενώ η μια πλευρά του τοίχου της αυλής είναι ετοιμόρροπη.


Κάνουν μάθημα σε λίμνη απο νερό

Η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί και μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Παιδιά κάνουν μάθημα δίπλα σε... λίμνη από νερό που τρέχει από το ταβάνι, άγνωστο γιατί, ενώ καθημερινά η δασκάλα σφουγγαρίζει την αίθουσα.


Και όταν λέμε καθημερινά, εννοούμε εδώ και δύο χρόνια που παρουσιάστηκε το πρόβλημα και έχει ενημερωθεί ο Δήμος Χανίων και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κεμεσίδης

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα προβλήματα, σύντομα θα προστεθεί και άλλο ένα, το οποίο προς το παρόν δεν έχει εμφανιστεί λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Χρήματα για το σχολείο δεν έχουν δοθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου πετρέλαιο για θέρμανση.

Flashnews.gr