Στο πλευρό των αγανακτισμένων πολιτών του Ηρακλείου βρέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.

Ο αρχιεπίσκοπος απάντησε σε ενστάσεις που δέχτηκε από τους πολίτες για τη στάση της εκκλησίας στην περίοδο της κρίσης.

Κάποιος από τους συγκεντρωμένους είπε πως η εκκλησία θα έπρεπε να φορολογείται και να συνεισφέρει από το μεγάλο της εισόδημα στην αντιμετώπιση της κρίσης ενώ κάποιος άλλος είπε πως με το εγκόλπιο που φοράει στο στήθος του ο αρχιεπίσκοπος μπορούμε να ταΐσουμε όλη την Πλατεία.

Ο αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος πήρε τον λόγο και κάλεσε τον πολίτη να παραλάβει το εγκόλπιο και είπε πως το δωρίζει στην πλατεία ενώ σημείωσε πως δεν είναι μεγάλης αξίας ενώ επεσήμανε πως η φορολόγηση της εκκλησίας είναι αντίστοιχη με αυτή όλων των πολιτών.

Την ώρα της παρουσίας του αρχιεπισκόπου στην πλατεία συζητείτο το οργανωτικό ζήτημα και οι προτάσεις της οργανωτικής επιτροπής για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων καθώς και ζητήματα συντονισμού με το κίνημα των αγανακτισμένων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ο κ. Ειρηναίος εξέφρασε την υποστήριξη της εκκλησίας στο κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως παρά το προχωρημένο της ώρας και της ηλικίας του παρέμεινε επί μακρόν όρθιος ακούγοντας τις τοποθετήσεις μεγάλου μέρους των ομιλητών.

Δείτε την ομιλία του κ.Ειρηναίου στο παρακάτω Video

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook