Ο Δήμαρχος Σφακίων Πολάκης Παύλος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων καλεί όλους τους Σφακιανούς να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα- ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Χανίων, που διοργανώνεται από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θεσμικούς παράγοντες του Νομού, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 στις 11:00 π.μ. στο χώρο του αερολιμένα.

Στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι: "Η πύλη εισόδου της Δυτικής Κρήτης δεν μπορεί να χαριστεί σε κανένα διαπλεκόμενο επιχειρηματία και μάλιστα με προίκα το έργο επέκτασης του αεροδρομίου ύψους 110 εκ. € που εκτελείται την περίοδο αυτή, με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης της Κρήτης πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο (όταν μάλιστα συμβάλει στα κρατικά έσοδα με πάνω από 12 εκ. € το χρόνο) για να συνεχίσουν τα Χανιά να αποτελούν ελκτικό προορισμό για τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, που τα τελευταία δύο χρόνια έδωσαν πραγματική οικονομική ανάσα σε όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό στους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνης.

Ως Σφακιανοί έχουμε άλλο έναν λόγο να συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση, καθώς το αεροδρόμιο φέρει το όνομα του πρωτομάρτυρα Σφακιανού επαναστάτη και ήρωα Δασκαλογιάννη. Αυτό το όνομα δεν το δίνουμε κληρονομιά σε κανένα «ιδιώτη επενδυτή» που θα έρθει να αρπάξει τον πλούτο αυτής της υποδομής για ίδιο όφελος ακυρώνοντας τις μεγάλες προοπτικές ισόρροπης ανάπτυξης όλου του νομού και της Κρήτης γενικότερα".