Οι τρείς από τους τέσσερις γιατρούς του ακτινολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Ρεθύμνου πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τον αξονικό τομογράφο από 6.10.2014.

Αιτία της επίσχεσης, σύμφωνα με την Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου,  είναι \”η επιστημονική απαίτηση ύπαρξης ειδικής διαγνωστικής οθόνης ή φίλμ για την ασφαλή διάγνωση των αξονικών τομογραφιών, τα οποία αρνείται να διαθέσει το νοσοκομείο. Οι υπεύθυνοι έχουν λάβει γνώση από μηνών αλλά παρ όλα αυτά κωφεύουν, απειλούν, καθυβρίζουν και συκοφαντούν τους γιατρούς του ακτινολογικού καθώς και αποπροσανατολίζουν με κάθε τρόπο την κοινή γνώμη και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου\”.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση σημειώνει ότι στις 13.11.2014 το κέντρο Δημόκριτος, υπεύθυνο για την αδειοδότηση λειτουργίας των ακτινολογικών τμημάτων της χώρας, έστειλε έγγραφο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου λέγοντας ότι αδυνατεί να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος διότι δεν γίνεται χρήση ειδικής διαγνωστικής οθόνης ή φίλμ. Συστήνει την συμμόρφωση του νοσοκομείου προκειμένου να δοθεί η άδεια λειτουργίας εκ νέου, διαφορετικά το ακτινολογικό κινδυνεύει να κλείσει\”.

\”Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω. Και σχόλιο ουδέν\”, καταλήγει η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook