Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg, που έχει την μάρκα Mythos, ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της στην Ελλάδα, μέσω της συμφωνίας συγχώνευσής της με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, η οποία με την μάρκα Fix είχε την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στην ελληνική αγορά μπύρας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στον διαδικτυακό της τόπο, η Carlsberg θα έχει το 51% των μετοχών της νέας εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση και οι σημερινοί μέτοχοι της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας το 49%.

Η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα κατέχει μία ισχυρή δεύτερη θέση στην ελληνική αγορά μπύρας με ένα ποσοστό περίπου 29%

Η Carlsberg αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα κατέχει μία ισχυρή δεύτερη θέση στην ελληνική αγορά μπύρας, με ένα ποσοστό περίπου 29%. Ο συνδυασμός της ισχυρής τοπικής μάρκας Fix της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας με την ισχυρή τοπική μάρκα Mythos του ομίλου Carlsberg και το διεθνές ποιοτικό μας σύνολο θα δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό σύνολο προϊόντων, καθιστώντας τη νέα εταιρεία πολύ ελκυστική για τους Έλληνες λιανέμπορους και χονδρέμπορους. Επιπρόσθετα, ο συνδυασμός των εταιρειών θα προκαλέσει συνέργειες σε τομείς, όπως οι προμήθειες, η παραγωγή και η διανομή».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη: «Η μελλοντική σχέση μεταξύ του ομίλου Carlsberg και των σημερινών μετόχων της Ελληνικής Ζυθοποιίας θα ρυθμισθεί με μία συμφωνία μετόχων. Πρόεδρος της νέας Ελληνικής Ζυθοποιίας θα είναι ο κ. Λαρς Λέμαν από τoν όμιλο της Carlsberg και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Αλέξανδρος Καραφυλλίδης, επίσης από τον όμιλο Carlsberg. Η συμφωνία τελεί υπό τον όρο των αναγκαίων ρυθμιστικών εγκρίσεων της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Το τίμημα της συμφωνίας όπως και άλλα στοιχεία της συγχώνευσης αναμένεται να γίνουν γνωστά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσουν αργότερα σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Μύθος Ζυθοποιία Α.Καραφυλλίδης και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Ι.Χήτος.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook