Φορώντας ένα ολόλευκο κοστούμι με τονισμένους ώμους Christoforos Kotentos υποδέχθηκε η Ρούλα Κορομηλά  την τελική πεντάδα των διαγωνιζομένων στο 7ο live του Greek Idol. Η Μαλού Κυριακοπούλου, ο Παναγιώτης Τσακαλάκος, ο Γιώργος Ξυλούρης, η Μαρία Θεοδότου και ο Άρης Πλασκασοβίτης κλήθηκαν να ερμηνεύσουν από 2 τραγούδια ο καθένας, ένα που το επέλεξαν ανάμεσα σε μεγάλες ελληνικές επιτυχίες και το άλλο αφιερωμένο στο αγαπημένο τους πρόσωπο.

Μαλού

Το πρώτο τραγούδι που ερμήνευσε ήταν το «Σε όποιον αρέσουμε» της Δήμητρας Γαλάνη και κατάφερε να αποσπάσει τις καλύτερες δυνατές κριτικές για τη φωνή της αλλά και για την εξέλιξη που έχει σημειώσει στη σκηνική της εμφάνιση.

Το δεύτερο τραγούδι που επέλεξε ήταν το «Don’t Speak» των No Doubt για να το αφιερώσει στον φίλο της, Φερνάντο, για την δύναμη ψυχής που έχει και την ώθηση που της έδωσε να πραγματοποιήσει το όνειρό της στο τραγούδι. Αναφορικά με την κριτική που δέχτηκε, ο Πέτρος Κωστόπουλος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την αφιέρωση της αλλά και την ερμηνεία της, ενώ η Έλλη Κοκκίνου τη χαρακτήρισε «καταπληκτική».

Παναγιώτης

Το πρώτο τραγούδι του ήταν οι «Καλοκαιρινές διακοπές»του Νίκου Καρβέλα και η κριτική επιτροπή έκανε ιδιαίτερα θετικά σχόλια λέγοντάς του πως κατάφερε να τους μεταφέρει την ανάλαφρη διάθεση των στίχων του κομματιού.

Ο Παναγιώτης, στην δεύτερη εμφάνιση του, αφιέρωσε το «Great Balls of Fire» του Jerry Lee Lewis στον φίλο και κουμπάρο του Τομ, για όλα αυτά που έχουν ζήσει μαζί, κάνοντας τον Πέτρο Κωστόπουλο να του πει: «Αγόρι μου αξίζεις να κερδίσεις την ψήφο του κοινού!», ενώ ο Κώστας Καπετανίδης πρόσθεσε: «Μαζί σου δεν πλήττουμε ποτέ στο Greek Idol».

\"\"

Γιώργος

Στην πρώτη του εμφάνιση ερμήνευσε το «Ανήκω σε μένα» του Γιώργου Μαζωνάκη και οι κριτικές ήταν αρκετά καλές, αν και όπως σημείωσε ο Κώστας Καπετανίδης: «Θα ήθελα λίγο περισσότερη ένταση, πάθος και μαγκιά». Όταν η Ρούλα Κορομηλά τον ρώτησε αν έχει σκεφτεί ότι μπορεί να είναι αυτός ο νικητής του παιχνιδιού, ο 20χρονος διαγωνιζόμενος απάντησε: «Δεν σκέφτομαι πολύ μακριά, κοιτάω live με το live την απόδοσή μου».

Το κομμάτι που επέλεξε στην δεύτερη φάση ο Γιώργος ήταν το «Δώρο για σένα» του Νίκου Οικονομόπουλου και το αφιέρωσε στην γιαγιά του, Γεωργία, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Η κριτική επιτροπή του επισήμανε αρκετά τεχνικά λάθη στην ερμηνεία του, κάνοντας τον Πέτρο Κωστόπουλο να του πει: «Στην αρχή κοιταχτήκαμε με την Έλλη, ήταν αλλού ντ’ αλλού».

Μαρία

Η επιλογή της για την πρώτη εμφάνιση ήταν το διαχρονικό, όπως το χαρακτήρισε και η παρουσιάστρια του show, τραγούδι της Τζένης Βάνου «Θέλω κοντά σου να μείνω» με σκηνοθετική άποψη που θύμιζε παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Οι κριτές σαν σύνολο αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει σημειώσει από την αρχή του παιχνιδιού, αλλά της επισήμαναν και αρκετά τεχνικά λάθη της.

Για την δεύτερη εμφάνισή της η Μαρία επέλεξε το τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου, «Θεός αν είναι», που αφιέρωσε και εκείνη στη γιαγιά της, Αντρούλα, που έχει φύγει από τη ζωή. Η Έλλη Κοκκίνου χαρακτήρισε την ερμηνεία της ως την καλύτερή της μέχρι στιγμής ενώ ο Πέτρος Κωστόπουλος πρόσθεσε πως τα λαϊκά τραγούδια είναι «το καλύτερό της».

Άρης

Ο τελευταίος διαγωνιζόμενος του πρώτου μέρους του διαγωνιστικού σόου ήταν ο Άρης Πλασκασοβίτης που ερμήνευσε την πρόσφατη επιτυχία του Μιχάλη Χατζηγιάννη «Το καλύτερο ψέμα». Με την ερμηνεία του κατάφερε να πάρει πολύ θετικά σχόλια, αφού η Έλλη Κοκκίνου χαρακτήρισε την φωνή του «ερωτεύσιμη» και ο Κώστας Καπετανίδης έφτασε σε σημείο να δηλώνει πως θα ήθελε να πάρει πίσω όλες τις αρνητικές κριτικές που του έχει κάνει κατά καιρούς.

Το δεύτερο τραγούδι που ερμήνευσε ο Άρης ήταν το «All Right Now» του συγκροτήματος Free που το αφιέρωσε στην καθηγήτρια και φίλη του, Νίκη, τον πρώτο άνθρωπο που άκουσε τα όνειρά του σχετικά με τον χορό και το τραγούδι και τον στήριξε στο ξεκίνημά του. Με την ερμηνεία και τη σκηνική του παρουσία εντυπωσίασε τους κριτές κάνοντας την Έλλη Κοκκίνου να του πει «Αυτή η σκηνή σου ανήκει!».

Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν επέστρεψε στην σκηνή του παιχνιδιού η Νικόλ Παπαριστοδήμου, που βγήκε δεύτερη στον περυσινό κύκλο του Greek Idol,  ερμηνεύοντας το «California King Bed» (τραγούδι που αφιέρωσε και η ίδια η Ριάνα στη Nivea για τα 100 της χρόνια) αλλά και το πρώτο προσωπικό της τραγούδι, με τίτλο «Μόνο η αγάπη».

Λίγο πριν το τέλος της βραδιάς η παρέλαση των αστέρων συνεχίστηκε, όπως κάθε εβδομάδα, όταν στην σκηνή ανέβηκε ο Νίνο για να παρουσιάσει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση τη νέα του μεγάλη επιτυχία «ΟΚ» αλλά και το «Θεός», μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς, δια χειρός Φοίβου και τα δύο.

Τελικά η ψηφοφορία του κοινού στις δύο χαμηλότερες θέσεις κατέταξε τον Παναγιώτη Τσακαλάκο και τον Άρη Πλασκασοβίτη. Από το παιχνίδι τελικά αποχώρησε ο Άρης Πλασκασοβίτης. Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Άρης δήλωσε: «Πρέπει να χαμογελάμε, να είμαστε αισιόδοξοι. Ευχαριστώ πάρα πολύ, πέρασα υπέροχα, ήτανε τέλεια!», ενώ ο Πέτρος Κωστόπουλος του αποκάλυψε πως ήταν ένας από τους τρεις που, από την φάση των ακροάσεων, η κριτική επιτροπή είχε πιστέψει ότι μπορεί να είναι το καινούριο Greek Idol.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook