\”Ο πνιγμένος απο τα μαλλιά του πιάνεται\” λέει ο σοφός λαός και αυτό φαίνεται πως ισχύει στην περίπτωση του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος για να καλύψει κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία, προχώρησε στην απίστευτη απόφαση να μεταθέσει σε σχολεία, εκπαιδευτικούς που ήταν αποσπασμένοι σε Δημόσιες Βιβλιοθήκες και υπηρεσίες των Αρχείων του Κράτους.
Πρόκειται για 52 εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 33 της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι προσέφεραν έργο απο την Εθνική Βιβλιοθήκη, μέχρι τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες και τα Ιστορικά Αρχεία σε ολόκληρη την χώρα.
Μεταξύ αυτών είναι και εκπαιδευτικοί απο την Κρήτη, όπως ο Προιστάμενος του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Φουρναράκης, ο οποίος απο τα Χανιά μετατίθεται στο…Ηράκλειο!
Μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο και για \”εκδικητική\” απόφαση του κ.Λοβέρδου για δύο λόγους.
Αφενός γιατί σχεδόν όλοι οι εκπαιδευτικοί, τίθενται στην διάθεση Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στην ίδια περιοχή στην οποία ήταν αποσπασμένοι και όχι σε τελείως διαφορετική πόλη.
Αφετέρου, γιατί ίσως ο Υπ.Παιδείας θεωρεί τον Προιστάμενο του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης ως \”υπεύθυνο\” για τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να δοθούν στην Ρωσία, τα πρωτότυπα Αρχεία του Ρωσικού Προξενείου τα οποία φυλάσσονται στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης απο τις αρχές του 20ου αιώνα.

Απο την άλλη ίσως ο κ.Λοβέρδος, θεωρεί πως με \”ακέφαλο\” το Ιστορικό Αρχείο θα διευκολυνθεί στην απογύμνωσή του.

Το δεδομένο είναι πως οι σημερινές εξαιρετικά επείγουσες αποφάσεις του, θα δημιουργήσουν μεγάλες αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα, καθώς δεν είναι δυνατόν να οδηγείς σε κλείσιμο έναν σημαντικότατο τομέα της Παιδείας για να καλύψεις τα κενά και τις αδυναμίες σου σε έναν άλλον.

Δείτε την απόφαση για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εδώ

Δείτε την απόφαση για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εδώ 

Ναπολέων Σαραντίδης
sarantidis@flashnews.gr

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook