Την έντονη διαμαρτυρία του Δήμου Ηρακλείου για την κατανομή των θέσεων της κοινωφελούς εργασίας εξέφρασε μέσω συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Λότζια ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Καραντινός.

\”Ο Δήμος Ηρακλείου διαμαρτύρεται έντονα και επιμένει στην πρότασή του για ίση μεταχείριση σε πανελλήνιο επίπεδο αναφορικά με τις 32 χιλιάδες θέσεις της κοινωφελούς εργασίας\” τόνισε ο κ. Καραντινός προσθέτοντας ότι η διαμαρτυρία της δημοτικής αρχής φτάνει σε όλα τα επίπεδα από τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση μέχρι και τους υφυπουργούς Κεγκέρογλου και Πλακιωτάκη.

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου γνωστοποίησε ότι υπήρξε επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη ενώ παρέθεσε ένα παράδειγμα για να αποδείξει την αδικία στην κατανομή των θέσεων: \”Στη Λάρισα με πληθυσμό περίπου 162 χιλιάδων κατοίκων δόθηκαν 625 θέσεις. Ενώ στο Ηράκλειο με περίπου 174 χιλιάδες μόλις 310. Εμείς χρειαζόμαστε τους εργαζόμενους. Έχουμε δηλαδή ανάγκη από προσωπικό.\”

Στην ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δήλωση Πλακιωτάκη αλλά και την επιστολή Κεγκέρογλου με την οποία ζητά επανεξέταση στην κατανομή ο κ. Καραντινός εξέφρασε την ικανοποίησή του γι αυτές τις εξελίξεις. \”Χαίρομαι που και ο κ. Κεγκέρογλου αναγνωρίζει ότι υπάρχει θέμα\” σχολίασε σχετικά.

Προνοιακά Επιδόματα από την Τρίτη

Την διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Ηρακλείου δεν φέρει καμία ευθύνη για την καθυστέρηση στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων επισήμανε ο κ. Καραντινός αναφέροντας ότι τα επιδόματα θα δοθούν στους δικαιούχους από την ερχόμενη Τρίτη.

\”Αν δεν πιέσουμε ως Δήμος και στο μέλλον, τότε προειδοποιώ ότι θα υπάρξουν ανάλογες καθυστερήσεις πιθανότητα μέσα στο β´ εξάμηνο του 2015\” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου εξηγώντας: \”Για φέτος η περικοπή έφτασε στο -3,5% αλλά τελικά η κεντρική διοίκηση αποφάσισε να την αποσύρει. Για το νέο έτος προβλέπεται μείωση σε ποσοστό 4,8% και πάλι θα έχουμε καθυστερήσεις αν αυτό το ποσοστό τελικά ισχύσει\”.

Ο ίδιος παράλληλα ευχαρίστησε την αντιπολίτευση η οποία στήριξε όπως είπε τις αποφάσεις γεγονός που επιτάχυνε τις διαδικασίες για την τελική εξασφάλιση και καταβολή των επιδομάτων ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπήρχαν αποθεματικά στο ταμείο του δήμου ώστε να ήταν εφικτή η αναμόρφωσή του.

Κάλεσμα για την ρύθμιση οφειλών

Τέλος ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου αναφερόμενος στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, κάλεσε τους πολίτες να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο έχει καταληκτική ημερομηνία την 1η Δεκεμβρίου.

\”Πρόκειται για μια ρύθμιση που βολεύει τον πολίτη και θεωρώ πολύ δύσκολο να εξαγγελθεί νέα στο μέλλον. Ο Δήμος Ηρακλείου έθεσε αρκετά ζήτημα στο αρμόδιο Υπουργείο όπως για παράδειγμα το θέμα της άμεσης καταβολής του 30% για να εγκριθεί η φορολογική ενημερότητα, αιτήματα τα ποια δεν έγιναν δεκτά\”.

Αναφορικά με το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών ο κ. Καραντινός σημείωσε ότι αγγίζει τα 85 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων όμως τα 45 αφορούν τα τέλη για τα αυθαίρετα.

Flashnews.gr / Λεωνίδας Σακλαμπάνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook