Για αρκετά χρόνια τώρα το ζήτημα της οικονομικής κρίσης βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, επηρεάζοντας με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο την καθημερινή ζωή χιλιάδων ανθρώπων και μάλιστα στην ίδια την καρδιά του προηγμένου δυτικού κόσμου.

Όπως είναι γνωστό, μία από τις ευρωπαϊκές Χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση είναι η Ελλάδα, η οποία βίωσε από την αρχή, και συνεχίζει να βιώνει με τραγικό τρόπο από το 2009, τις επιπτώσεις της πρωτόγνωρης αυτής για τα παγκόσμια δεδομένα κατάστασης, που έχει θέσει υπό δοκιμασία την κοινωνική συνοχή και την ομόνοια του λαού.

Ξεχάσαμε όμως ότι η κοινωνία αποτελείται από ανθρώπους. Και οι άνθρωποι ζουν με συναισθήματα και πρεσβεύουν σε αξίες. Χρειαζόμαστε λοιπόν ανθρώπους που θα σκέφτονται και θα συζητούν ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις για το μέλλον της πατρίδας μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, ή τουλάχιστον δεν είναι μόνον οικονομικό. Μπορούμε άραγε να θέσουμε τέλος στη σημερινή απαισιοδοξία οργανώνοντας τη ζωή μας διαφορετικά, με βάση τις αξίες και τις χαμένες αρχές μας;

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στο πλαίσιο των πνευματικών δραστηριοτήτων τους στην πόλη των Χανίων, διοργανώνει Στρογγυλή Τράπεζα/Συζήτηση με θέμα την άλλη πλευρά της κρίσης. Στη Στρογγυλή Τράπεζα συμμετέχουν η Έμμυ Παπαβασιλείου, Μέλος του Διοικ. Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, ο Δημ. Μιχελογιάννης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης και ο Μιχ. Αεράκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18:30.
Μετά τις τοποθετήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ.
Η παραπάνω συνάντηση είναι μία πρωτοβουλία της ΟΑΚ η οποία εντάσσεται στον γενικό προβληματισμό για το μέλλον της τοπικής μας κοινωνίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook