Η αμερικανική επικράτεια πλήττεται από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, που συνοδεύεται από έντονες χιονοπτώσεις, εξαιτίας των οποίων η Νέα Υόρκη κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα και τρεις υπέστησαν ανακοπή, περιλαμβανομένων δύο που την ώρα εκείνη καθάριζαν το χιόνι από τον κήπο τους, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της κομητείας Έρι. Το ύψος του χιονιού στην πόλη Μπάφαλο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου και σημειώθηκαν οι θάνατοι, έφθασε το 1,5 μέτρο.

Η αστυνομία παρέδωσε τη νύχτα κουβέρτες στους οδηγούς που είχαν παγιδευτεί στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο επιστράτευσε 150 μέλη της εθνοφρουράς για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των δρόμων και στην απομάκυρνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων και κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δέκα κομητείες.

Οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και στις 50 πολιτείες -ακόμη και στη Χαβάη- επικρατούν συνήθως από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ επισημαίνουν ότι ο φετινός είναι ο ψυχρότερος Νοέμβριος από το 1976.

newsbeast.gr