Το όνομα του Μπομπ Μάρλεϊ θα φέρει μία μάρκα προϊόντων με βάση την κάνναβη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η οικογένεια του θρύλου της ρέγκε. Πρόκειται για κρέμες, λοσιόν και άλλα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν από την επόμενη χρονιά στις ΗΠΑ, ενδεχομένως και σε άλλες χώρες, με την επωνυμία «Marley Natural».

Σύμφωνα με το BBC, το εγχείρημα αναπτύσσεται σε συνεργασία με την εταιρεία Privateer Holdings, που εδρεύει στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

«Ο πατέρας μου θα χαιρόταν πολύ να έβλεπε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη θεραπευτική δύναμη αυτού του βοτάνου» δήλωσε η κόρη του Μπομπ Μάρλεϊ, Σεντέγια.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Privateer Holdings, Μπρένταν Κένεντι, υποστήριξε πως ο Μπομπ Μάρλεϊ συνέβαλε με πολλούς τρόπους στη δημιουργία του κινήματος ενάντια στην απαγόρευση της κάνναβης πριν 50 χρόνια.

«Εάν έψαχνες τον πιο διάσημο άνθρωπο στον πλανήτη που συνέδεσε το όνομά του με την κάνναβη, θα έβρισκες τον Μπομπ Μάρλεϊ» πρόσθεσε ο Κένεντι.

Ο Μπομπ Μάρλεϊ, ο οποίος πέθανε τον Μάιο του 1981 χτυπημένος από τον καρκίνο, υιοθέτησε τη χρήση κάνναβης ως μέρος του Ρασταφαριανισμού και υποστήριξε τη νομιμοποίησή της.

Μόνο στις πολιτείες της Ουάσινγκτον και του Κολοράντο είναι νόμιμη η χρήση της μαριχουάνα. Σε άλλες πολιτείες έχει επιτραπεί μόνο για ιατρικούς σκοπούς.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook