Την εμφάνιση του έκαναν και πάλι στο Ηράκλειο «μαϊμού» καλόγριες, που πιέζουν αφόρητα τους περαστικούς να αγοράσουν σταυρουδάκια και κομποσκοίνια της Αγ. Παρασκευής και του Αγ. Ραφαήλ.

Αυτή την φορά οι γυναίκες Ρομά, οι οποίες παριστάνουν τις καλόγριες εμφανίστηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Όμως, φαίνεται ότι το θράσος τους δεν έχει όρια, αφού σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στα γραφεία του flashnews.gr προσπάθησαν να «πιάσουν» πελάτη έναν ένστολο, την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία εντός του δικαστικού μεγάρου.

Μόλις ο αστυνομικός ζήτησε τα στοιχεία των 2 γυναικών, εκείνες έγιναν «λαγοί» και τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο, δεν απομακρύνθηκαν από την καρδιά της πόλης, αφού οι ίδιες καταγγελίες τις θέλουν να μεταβαίνουν στην πλατεία των Λιονταριών, πιέζοντας τους περαστικούς να αγοράσουν τις εικόνες των αγίων.

Οι γυναίκες από τον καταυλισμό που παριστάνουν τις καλόγριες, είχαν κάνει την εμφάνιση τους πριν λίγους μήνες στον στον προαύλιο χώρο του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, πουλώντας εικόνες του Αγίου Ραφαήλ και της Αγίας Παρασκευής.

Οι «μαϊμού» καλόγριες προσέγγιζαν τους πολίτες παρακαλώντας τους να αγοράσουν τις εικόνες για να ενισχύσουν, όπως ισχυρίζονται, ιδρύματα τις εκκλησίας που βοηθούν ορφανά παιδιά.

Μάλιστα, υπήρχαν και περιπτώσεις που οι συγκεκριμένες γυναίκες είχαν επιτεθεί φραστικά σε ηλικιωμένη γυναίκα, επειδή εκείνη εμπόδισε τον σύζυγό της να αγοράσει ένα κομποσκοίνι.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν ενημερωθεί για την δράση των δύο Ρομά, με αποτέλεσμα η παρουσία των ένστολων στο νοσοκομείο να είναι ιδιαίτερα αισθητή και τις δύο καλόγριες «μαϊμού», που έχουν κάνει «χρυσές» δουλειές εκμεταλλευόμενες τον πόνο και την πίστη ανυποψίαστων πολιτών, να αλλάζουν στέκι δράσης…

Flashnews.gr/ Ρένα Βουρεξάκη