Αυστηρούς στόχους έθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στους 16 νέους προϊσταμένους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), η τοποθέτηση των οποίων δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Στους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους που έθεσε ο κ. Μαυραγάνης στους νέους προϊστάμενους των οργανικών μονάδων επιπέδου διεύθυνσης και υποδιεύθυνσης στην κεντρική υπηρεσία και τις περιφερειακές υπηρεσίες της ειδικής γραμματείας του ΣΔΟΕ προστίθενται και αυστηροί στόχοι υλοποίησης.
Ο υφυπουργός Οικονομικών ζήτησε την εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων για την πάταξη της παράνομης προέλευσης κεφαλαίων, της λαθρεμπορίας, αλλά και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και όπλων.
Στο ίδιο πλαίσιο ζήτησε από τους νέους προϊσταμένους να συλλέγουν, να αναλύουν και να αξιολογούν στοιχεία και πληροφορίες για μεθόδους και τρόπους διάπραξης απάτης και παρατυπιών σε βάρος της ΕΕ, αλλά και για παράνομες δραστηριότητες και συναλλαγές αγαθών που διενεργούνται ή προωθούνται μέσω διαδικτύου κ.λ.π.
Ο υφυπουργός Οικονομικών ζήτησε ακόμη αυστηρή παρακολούθηση σε μηνιαία βάση της πορείας των κατασχέσεων ανά περιφερειακή και επιχειρησιακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ.
Για την ορθότερη παρακολούθηση των επιδόσεων ο κ. Μαυραγάνης ζήτησε τη συγκέντρωση σε μηνιαία βάση των αποτελεσμάτων δράσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων, την αξιολόγηση τους, αλλά και την παροχή οδηγιών για τη βελτίωση της απόδοσης τους.
Τέλος, ζήτησε την κατάρτιση ετήσιου προγραμματισμού δράσης όλων των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ σύμφωνα με τις στρατηγικές και τις προτεραιότητες που τίθενται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά και στατιστικές αναλύσεις για τα αποτελέσματα δράσης προηγούμενων ετών.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook