Απάντηση δίνει η εταιρεία στην καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών αναφορικά με την έγκυο εργαζόμενη η οποία προσέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας για μια σειρά αυθαιρεσιών όπως η ίδια υποστηρίζει.

Στην ανακοίνωση, η εταιρεία, αφού αναφέρει ότι καταδικάζει κάθε προσβολή της εγκυμοσύνης και της μητρότητας, σημειώνει ότι όσα καταγγέλλουν 33χρονη εργαζόμενη και Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών αποτελούν ψεύδη, συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση ενώ προαναγγέλλουν προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η εργοδότρια εταιρεία καταδικάζει κάθε προσβολή της εγκυμοσύνης και της μητρότητας.
Όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα και δηλώσεις-ανακοινώσεις φυσικών ή νομικών προσώπων, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Άλλωστε ούτε και σε αυτήν ακόμη την καταγγελία της εργαζόμενης δεν αναφέρεται πουθενά “Ρίξε το παιδί ή παραιτήσου”.

Οι αναφορές, τίτλοι δημοσιευμάτων, ψευδείς ειδήσεις σε βάρος μου, όπως “ρίξε το παιδί ή παραιτήσου”, συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση και με βλάπτουν άδικα.

Όσα αναφέρονται στην καταγγελία σε βάρος μου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ουδέποτε εκβιάστηκε ή πιέστηκε η συγκεκριμένη εργαζόμενη να πράξει κάτι παράνομο ή ανήθικο.

Αντίθετα παρερμηνεύοντας τα ευεργετήματα του νόμου για την εγκυμοσύνη, παραμονές του τοκετού, με καθοδηγητές παρωχημένους πατερναλιστές επιχειρεί να αποκομίσει οφέλη χωρίς να τα δικαιούται.

Στις 16 Οκτωβρίου η εργαζόμενη αρνήθηκε να λάβει τα δεδουλευμένα ως και κάθε άλλη νόμιμη απαίτησή της και έκτοτε είναι υπερήμερη. Και γι’ αυτό υπάρχει απόδειξη. Η εργαζόμενη ισχυρίζεται ότι υπέστη εργατικό ατύχημα, χωρίς να επιβεβαιώνεται.

Η εργοδότρια εταιρεία επιφυλάσσεται για κάθε δικαίωμά της κατά παντός υπευθύνου».

Στο πλευρό της εργαζόμενης βρίσκεται το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών απευθύνοντας κάλεσμα σε συγκέντρωση για αύριο Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί έξω από την επιθεώρηση Εργασίας.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών:

«Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στήριξε και στηρίζει το μέλος του στις νόμιμες και δίκαιες διεκδικήσεις της κατά της εργοδότριας της εταιρείας ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ, διεκδικήσεις οι οποίες έχουν ήδη οδηγηθεί ενώπιον της επιθεώρησης εργασίας.

Δεν πρόκειται δε, να μπει σε κανενός είδους διάλογο με την εργοδοσία μέσω των ΜΜΕ. Η απάντηση θα δοθεί ενώπιον των αρμοδίων αρχών αλλά και από το εργατικό κίνημα, το οποίο θα αγωνιστεί για να μην υπάρξουν ξανά στο μέλλον ανάλογες αυθαιρεσίες σε βάρος εργαζομένων.

Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο αγώνας ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες είναι κοινός αγώνας όλων των σωματείων, όλων των εργαζομένων και των ανέργων. Ο κοινός μας αγώνας και η αλληλεγγύη είναι η ελπίδα και η δύναμη μας.

Καλούμε κάθε αλληλέγγυο σωματείο, σύλλογο, φορέα, κάθε αλληλέγγυο εργαζόμενο ή άνεργο σε μαζική παράσταση έξω από την επιθεώρηση εργασίας στο Ηράκλειο (πίσω από το ναό του αγίου Μηνά) στη συνάντηση που έχει οριστεί με την εργοδοσία, μέρα Παρασκευή 21/11 και ώρα 09:00 για να δοθεί μια μαζική απάντηση απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία».

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook