Εκπρόσωποι συνδιοργανωτών φορέων καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στον Ποδηλατικό Γύρο Μεσαράς, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου και ενισχύουν το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια»:

Ελευθερία Παπαδοπούλου, Πολιτιστικός Σύλλογος Χουστουλιανών: «Πέραν των πολύ επικίνδυνων σημείων στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, πολλά ατυχήματα ή δυστυχήματα, οφείλονται στην μη ασφαλή οδήγηση.

Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τα οδικά μέσα (αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο) πρέπει να τηρούμε όλους τους κανόνες ασφαλείας, προστατεύοντας εμάς και τους άλλους.

Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τον πιο «βαρύ φόρο» στους δρόμους της Κρήτης και συμμετέχουμε σε μια αξιόλογη δράση με την πρωτοβουλία του Λευτέρη Αυγενάκη για να διαδώσουμε το μήνυμα της ασφαλούς οδήγησης».

Γιώργος Σταματάκης, Α.Ο. Ζαρού: «Είναι θλιβερό να χάνονται νέοι άνθρωποι και συμπολίτες μας γενικότερα, από την επικίνδυνη οδήγηση.

Συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοβουλία, θέλοντας να περάσουμε το σημαντικότερο ίσως μήνυμα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων «οδηγούμε με ασφάλεια».

Οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να τηρούμε τον Κ.Ο.Κ. διότι δεν αφορά μόνο εμάς και τη ζωή μας. Είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή».

Γιώργος Ψαρίδης, Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος «Σοκαράς»: «Ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος με ιδιαίτερη χαρά και τιμή συμμετέχει στον Ποδηλατικό Γύρο Μεσαράς που έχει διπλό χαρακτήρα, τόσο την οδική ασφάλεια, όσο και την ενίσχυση του κέντρου ΠΑΠΑΗΚ Πόμπιας.

Ως φίλοι του Περιβάλλοντος θα έχουμε μια μοναδική ευκαιρία, να θαυμάσουμε μέσα από την ποδηλατοδρομία τα μαγευτικά τοπία της περιοχής μας. Στέλνουμε το μήνυμα «οδηγούμε με ασφάλεια», «τηρούμε τον Κ.Ο.Κ.» και «προστατεύουμε το περιβάλλον».»

Ψυχαράκη Κατερίνα, Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου: «Ο Π.Σ. Καστελλίου με χαρά δέχτηκε την πρόσκληση να συμμετέχει στην διοργάνωση αυτή. Υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται στον τόπο μας για βοήθεια και ενημέρωση των πολιτών της Μεσαράς.

Πόσο μάλλον για ένα θέμα που αφορά όλους μας όπως είναι η ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ. Με σωστή και διαρκή ενημέρωση θα μας γίνει βίωμα να φοράμε κράνος στη μηχανή και το ποδήλατο και τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο.

Ιδιαίτερα δε χαρούμενοι είμαστε που η διοργάνωση αυτή συμβάλει και στην βοήθεια του ΠΑΠΑΗΚ Πόμπιας. Όλοι μαζί λοιπόν την Κυριακή για ένα πιο ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΛΛΟΝ».

Γιώργος Σπυριδάκης, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών: «Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε ο Σύλλογός μας στην πρόσκληση για τη συμμετοχή του (και στην οργάνωση) στον ποδηλατικό γύρο της Μεσαράς.

Θεωρούμε το μήνυμα για ασφαλή οδήγηση και ενίσχυση του ΠΑΠΑΗΚ Πόμπιας, δεν πρέπει να αφήσουν κανένα αδιάφορο. Η καθιέρωση της εκδήλωσης σε ετήσια βιάση θεωρείται απαραίτητη.

Ο Σύλλογός μας θα είναι πάντα παρών σε ό,τι χρειαστεί. Όλοι μαζί ,μια μεγάλη παρέα την Κυριακή. Ο σκοπός το αξίζει!»

Παπάζογλου Νίκος, πρώην Πρόεδρος Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης: «Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στον ποδηλατικό γύρο της Μεσαράς απολαμβάνοντας τα υπέροχα τοπία της διαδρομής και ενισχύοντας έμπρακτα το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίας Πόμπιας.

Παράλληλα στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα να οδηγούμε με ασφάλεια και ταχύτερη υλοποίηση του νέου αυτοκινητόδρομου χωρίς διόδια στο Βόρειο Οδικό Άξονα».

Αντώνης Τσαγκαράκης, Αθλητική Ένωση Μεσαράς: «Το ζήτημα της οδηγικής ασφάλειας είναι από τα κορυφαία ζητήματα στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη.

Τέτοιες δράσεις αναδεικνύουν αφενός το μέγα αυτό ζήτημα και ευαισθητοποιούν τον κόσμο γύρω από τις ευθύνες που έχει ο καθένας προσωπικά.»

Κυριακή 23 Νοεμβρίου, Ώρα 10:00π.μ.

Σημείο εκκίνησης:
Πόμπια, Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας

Α ́ Διαδρομή 20 χλμ.:

Πόμπια (Ίδρυμα ΠΑΠΑΗΚ)- (Στροφή Πρατήριο Συριανός) – Πλάτανος (ΣΤΑΣΗ) – Χουστουλιανά – Μητρόπολη – Αρχαία Γόρτυνα(ΣΤΑΣΗ) – Μοίρες(ΣΤΑΣΗ) – Πόμπια (τερματισμός).

Β ́ Διαδρομή 75 χλμ.:

Πόμπια (Ίδρυμα ΠΑΠΑΗΚ) – (Στροφή Πρατήριο Συριανός) – Πλάτανος – Χουστουλιανά – Μητρόπολη – Άγιοι Δέκα – Αρχαία Γόρτυνα (ΣΤΑΣΗ) – Αμπελούζος – Καπαριανά – Μοίρες – Τυμπάκι – Κόκκινος Πύργος (παραλία)- Τυμπάκι (ΣΤΑΣΗ) – Μετόχι Καμηλαρίου – Πιτσίδια (ΣΤΑΣΗ) – Πετροκεφάλι –Πόμπια (τερματισμός).

Η εκδήλωση για τη στήριξη του ΠΑΠΑΗΚ Πόμπιας (Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου Κρήτης) συνδιοργανώνεται με τους Μεσαρίτικους φορείς:

– Σύλλογος Φίλων Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας

– Πολιτικό Γραφείο Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη

– Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Τάλως»

Δηλώσεις συμμετοχής – Πληροφορίες:

• Πολιτικό Γραφείο Λευτέρη Αυγενάκη, Μοίρες, τηλ. 2892029133
• Ελένη Τσικνάκη, τηλ. 2892340011 (ΠΑΠΑΗΚ Πόμπιας)
• Δημήτρης Φουστανάκης, κιν. 6942466638 (Σύλλογος Φίλων ΠΑΠΑΗΚ Πόμπιας)
• Γιώργος Βαρβεράκης, κιν. 6936592868 (Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Τάλως»)
• Μανώλης Στεφανουδάκης, τηλ.2892023404 (Σύλλογος ΑΜΕΑ ν. Κρήτης \”Το Μέλλον\”)
• Σπύρος Καμπαξής, κιν. 6972016000 (Ποδηλάτες Κρήτης)
• Χρυσόστομος Περγιανάκης, κιν. 6936806620 (Ελληνικός Ερ. Σταυρός, Περ. Τμήμα Μοιρών)
• Μιχάλης Ματαλιωτάκης, κιν. 6973025553 (Ομάδα Ποδηλατών Μεσαράς «Ματαλλιώτης»)
• facebook.com/DriveSafelyCrete

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook