Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 9 ακόμη τραυματίστηκαν από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας εναντίον νεαρών Παλαιστινίων από τη Συρία που προσπαθούσαν να κόψουν τα σύρματα στα σύνορα με το Ισραήλ και να εισέλθουν στα υψίπεδα του Γκολάν, όπως ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι διαδήλωναν για την 44η επέτειο της \”Νάκσα\” της ήττας των αραβικών δυνάμεων από το Ισραήλ στον Πόλεμο των Έξι Ημερών, προσπάθησαν να περάσουν δια της βίας στα υψίπεδα του Γκολάν όπου βρίσκεται η γραμμή εκκεχειρίας μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ανταποκριτές του πρακτορείου Reuters και του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ανέφεραν ότι είδαν τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους να απομακρύνονται από τους διαδηλωτές με φορεία. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν, ενώ σύμφωνα με φωτογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι Παλαιστίνιοι προσπαθούσαν να κόψουν τα πρώτα σύρματα κοντά στην πόλη Μαζντάλ Σαμς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook