Αγώνα για το δικαίωμα στην εκπαίδευση δίνουν με απεργία πείνας οι κρατούμενοι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης. Διεκδικούν τις εκπαιδευτικές άδειες που προβλέπονται από το νόμο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις σχολές που έχουν περάσει, έχοντας δώσει εξετάσεις μέσα από τις φυλακές.

Ο καταδικασμένος για την 17Ν Ηρακλής Κωστάρης έχει συμπληρώσει ήδη τρεις εβδομάδες απεργία πείνας και η κατάστασή του βρίσκεται σε οριακό σημείο. Δέκα ημέρες απεργία πείνας έχει συμπληρώσει ο καταδικασμένος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης Ν.Ρωμανός.

Στην επιστολή του από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Νίκος Ρωμανός εξηγούσε ότι η απεργία πείνας που ξεκινούσε στις 10 Νοεμβρίου γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν του χορηγήθηκε άδεια, όπως δικαιούται, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο ΤΕΙ όπου πέρασε στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις.

Σε ό,τι αφορά τον Ηρακλή Κωστάρη, όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που έχει από τους υπεύθυνους των φυλακών ότι θα εξετάσουν το αίτημά του, ουδείς ασχολείται εμπράκτως με την υπόθεση.

Ο Ηρακλής Κωστάρης λάμβανε κανονικά τις εκπαιδευτικές άδειες επί 2,5 χρόνια, έως ότου αποδράσει ο καταδικασμένος για την 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός. Στη συνέχεια, αν και υπόδειγμα κρατουμένου, ο Ηρακλής Κωστάρης δεν έλαβε επόμενη άδεια, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος.

Έχοντας συμπληρώσει ήδη τρεις εβδομάδες απεργίας πείνας, η κατάσταση της υγείας του Ηρακλή Κωστάρη είναι οριακή. Η οικογένειά του και η επιτροπή αλληλεγγύης στον αγώνα του ζητούν να τον επισκεφθούν και να τον εξετάσει εξωτερικός γιατρός προκειμένου να γνωματεύσει για την κατάσταση της υγείας του.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook