Οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ, το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση διοργανώνουν εκδήλωση για την κατάσταση στην Ουκρανία, με μαρτυρίες μελών του αντιφασιστικού καραβανιού στο Ντομπάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/11/2014 και ώρα 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με ομιλητές τους Κώστα Γούση και Κώστα Φουρίκο, μέλη του καραβανιού.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Στα τέλη του Σεπτέμβρη, μια αντιπροσωπεία από τρία μέλη της αντιφασιστικής καμπάνιας για την Ουκρανία, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου, επισκέφτηκαν τις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Το καραβάνι επισκέφθηκε τους ανθρώπους που αντιστέκονται στο φασισμό και πολεμούν σώμα με σώμα με τους νεοφιλελεύθερους, τους ακροδεξιούς και τους νεοναζί συμμάχους της Ουκρανικής κυβέρνησης που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε..

Όπως γράφει μέλος του καραβανιού:

'' Είδαμε από κοντά την κατάσταση έξω από την προπαγάνδα των ελεγχόμενων από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, ΜΜΕ. Αντικρύσαμε τις θηριωδίες του στρατού του Κιέβου και του φασιστικού Δεξιού Τομέα. Γνωρίσαμε μέλη των πολιτοφυλακών και αντιληφθήκαμε ότι δεν πρόκειται για Ρώσους κομάντο αλλά στην πλειοψηφία τους για άνδρες και γυναίκες που μέχρι λίγους μήνες πριν δεν φαντάζονταν ότι θα καλούνταν να πολεμήσουν. Καταλάβαμε τι σημαίνει για ένα λαό να βρίσκεται μπροστά στο δίλλημα ή της υποταγής και της φυσικής του εξόντωσης ή της επιβίωσης με τον μόνο δυνατό τρόπο, τον ένοπλο αγώνα. ''

Στις περιοχές της Ουκρανίας λαμβάνει χώρα ένας σημαντικός λαϊκός αντιφασιστικός και αντιιμπεριαλιστικός αγώνας που οφείλει να στηριχθεί από το κίνημα στην Ελλάδα και διεθνώς. Αφενώς ως στάση αλληλεγγύης, αφετέρου γιατί η στάση των επαναστατών και του εργατικού κινήματος απέναντι στον ιμπεριαλισμό είναι καθοριστική.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους και όλες να παρευρεθούν στη συζήτηση και μαζί να μοιραστούμε την πολύτιμη εμπειρία που αποκόμισαν τα μέλη του καραβανιού από την αποστολή αλληλεγγύης στους αντιφασίστες μαχητές του Ντoνμπάς και των εξεγερμένων περιοχών της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Να συζητήσουμε, να εξετάσουμε και να εμπνευστούμε από Λαϊκές Δημοκρατίες που βρίσκονται στα σπάργανα εν μέσω πολέμου. "