Στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή βρέθηκε μια 17χρονη στο Μισούρη που είχε εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες.

Καθώς ψώνιζε σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η 17χρονη άκουσε μια μητέρα να καλεί σε βοήθεια. Το μωρό της είχε σταματήσει ξαφνικά να αναπνέει. Η μητέρα απεγνωσμένη είχε σηκώσει το μωρό ψηλά και προσπαθούσε να το συνεφέρει χωρίς αποτέλεσμα.

Όπως κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος, η νέα κοπέλα άκουσε την έκκληση για βοήθεια από το μικρόφωνο του καταστήματος κι έτρεξε να βοηθήσει.

«Είπαν στο μικρόφωνο ότι το παιδί δεν ανέπνεε και δεν είχε σφυγμό» διηγείται η Abby Snodgrass «κι αμέσως έτρεξα στο σημείο». Η 17χρονη είχε διδαχθεί πρώτες βοήθειες πριν από λίγους μήνες στο σχολείο της. Τα σχολεία της περιοχής ενέταξαν τα μαθήματα πρώτων βοηθειών στο πρόγραμμά τους μόλις ένα χρόνο πριν. Εκείνη την ημέρα αποδείχτηκε γιατί η απόφασή τους ήταν τόσο σημαντική για τη ζωή των κατοίκων.

Η Abby έκανε τεχνητή αναπνοή στο μωρό κι εκείνο ανέπνευσε ξανά, επανήλθε στη ζωή.

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στη νέα γυναίκα που έσωσε το κοριτσάκι μας» δήλωσε η οικογένεια μετά το περιστατικό. «Το μωρό μας είναι στο σπίτι απολύτως καλά στην υγεία του».

Αυτή τη χρονιά, αναμένεται να διδαχθούν πρώτες βοήθειες περίπου 600 μαθητές των σχολείων της περιοχής Hillsborough στο Μισούρι. Οι κάτοικοί του μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι!

enikos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook