Με εμφανέστατη την συγκίνηση που απέσπασε από τις επαφές του στο Ηράκλειο,αναχώρησε με την σύζυγο του Γεωργία ο Σμηναγός(Ι) Γιώργος Ανδρουλάκης Demo pilot της ομάδας \”Ζευς\”.

Ωστόσο,η αγάπη και η αποδοχή του κόσμου ήταν έντονη και έκδηλη σε κάθε ευκαιρία,αλλά και η συγκίνηση που \”περίσσεψε\” για τον ίδιο τον σεμνό πρωταγωνιστή στην επίσκεψη του στο Ηράκλειο.

Τα παιδιά στα σχολεία με τους δασκάλους,οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και το λοιπό τεχνικό και διοικητικό προσωπικό στο Ράδιο Κρήτη, τα τηλέφωνα που έσπασαν στην Ραδιοφωνική εκπομπή ΠΥΞΙΔΑ από τους ακροατές που απλόχερα πρόσφεραν τα συναισθήματα τους, οι πολίτες στο δρόμο, αλλά και οι τοπικοί άρχοντες που τον υποδέχτηκαν και τον τίμησαν όπως έπρεπε.

Κινητήριος μοχλός της επίσκεψης Ανδρουλάκη, ο Αντισμήναρχος Ε.Α Γιώργος Κωστάκης που φρόντισε με κάθε λεπτομέρεια το καθετί.

Και βέβαια οι αναπάντεχες εκπλήξεις και συναντήσεις που αποκλειστικά θα μοιραστούμε μαζί σας.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του flashnews.gr θα διαβάσετε όσα δεν κατέγραψαν οι κάμερες και ο φωτογραφικός φακός.

Ο Δήμαρχος στη Λότζια

Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας όσοι βρεθήκαμε λίγο μετά τις 17:00 στο γραφείου του Βασίλη Λαμπρινού, όταν ο Δήμαρχος Ηρακλείου, σηκώθηκε να τον υποδεχτεί με στρατιωτική αναφορά, λέγοντας του …\”Ανθυποσμηναγός Βασίλειος Λαμπρινός…\”

\"\"

Και αμέσως ξεκίνησε μια ζεστή και ειλικρινής κουβέντα με τον πρώτο πολίτη του Ηρακλείου να του εξιστορεί την θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία ως έφεδρος Αξιωματικός.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο Γιώργος Ανδρουλάκης θα φτάσει πολύ ψηλά στην ιεραρχία του σώματος.

Στο Ράδιο Κρήτη οι πιλότοι

Στις 10:30 το πρωί κι ενώ η εκπομπή του Κώστα Συλιγάρδου βρισκόταν σε εξέλιξη,δυο πιλότοι έφτασαν στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού.

\"\"

\"\"

Ο λόγος για τον κυβερνήτη Μιλτιάδη Τσαγκαράκη που υπηρέτησε με απόλυτη επιτυχία την Πολιτική Αεροπορία της χώρας μας από κορυφαίες θέσεις του Εθνικού μας αερομεταφορέα ( Ολυμπιακή Αεροπορία ) και σήμερα είναι πρόεδρος της Minoan Air , και ο κυβερνήτης Νικόλαος Τσακίρης (κυβερνήτης της Minoan Air σήμερα ) που υπηρέτησε όμως για πολλά χρόνια της Πολεμική μας Αεροπορία και και υπήρξε αξιολογητής του Γιώργου Ανδρουλάκη στα πρώτα του χρόνια στα Α7.

\"\"

Αλλά και στις 11:00 όταν τέλειωσε η εκπομπή που ένας ακόμα χειριστής των πολεμικών μας αεροσκαφών έσπευσε να χαιρετήσει τον Γιώργο.Ο λόγος για τον επίσης Ηρακλειώτη Μανόλη Ζερβάκη που υπηρέτησε στα Χανιά στα Α7 σε πολεμική μοίρα της 115 Π.Μ που σήμερα υπηρετεί ο Ανδρουλάκης.

\"\"

Να σημειωθεί ότι αρκετοί πιλότοι της πολιτικής μας αεροπορίας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε Ελληνικές και ξένες εταιρίες επικοινώνησαν με τον πρωταγωνιστή συνάδελφό τους για να του μεταφέρουν τα ζεστά τους λόγια και την ευχή τους για καλές προσγειώσεις.

\"\"

Οι μαντινάδες… κι ο γιατρός

Απλόχερα και με περίσσευμα καρδιάς οι Κρητικοί χάρισαν ραδιοφωνικά τος μαντινάδες τους στον Γιώργο Ανδρουλάκη κατά την διάρκεια της Ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

Ωστόσο,η συγκίνηση \”ξεχείλισε\” για τον γνωστό Ηρακλειώτη γιατρό Δρ. Ιωάννη Μ. Ασλανίδη, ακούγοντας την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή και έτσι ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του να γνωρίσει από κοντά τον Έλληνα Ήρωα,όπως τον αποκάλεσε,κάτι που έπραξε το απόγευμα κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Δημαρχείο.

Εμφανώς συγκινημένος ο διακεκριμένος οφθαλμίατρος (και με δάκρυα στα μάτια) είπε στον Γιώργο Ανδρουλάκη ότι σε μια περίοδο όπως αυτή, η Ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη να πιστέψει ξανά σε πρότυπα και να μπορέσει σηκώνοντας το κεφάλι ψηλά να ελπίζει για την Ανάσταση της και το μέλλον της,τονίζοντας στον Ηρακλειώτη πιλότο ότι \”δίνει μαθήματα ζωής και αφυπνίζει συνειδήσεις\”.

Θερμό κλίμα και στον Αρόλιθο

Ένας γνωστός φίλος της Πολεμικής μας Αεροπορίας ήταν αυτός που έκανε το τραπέζι στον Γιώργο Ανδρουλάκη και στην παρέα του το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο λόγος για τον Επιχειρηματία Σπύρο Καλέργη, που φρόντισε να στρωθεί ένα πλούσιο τραπέζι φυσικά με Κρητικά παραδοσιακά εδέσματα στον Αρόλιθο.

Εκεί που λίγες μέρες πριν σ ένα αντίστοιχο τραπέζι,βρέθηκε ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Υποπτέραρχος Βαΐτσης επίσης καλεσμένος του κ Καλέργη που διατηρεί παραδοσιακά άριστες σχέσεις με τις Ενοπλες Δυναμεις της πατρίδας μας.

Και σ αυτή την περίσταση οι καλές κουβέντες ήταν εκείνες που έκλεψαν την παράσταση,ενώ ο οικοδεσπότης αναφέρθηκε και στην πτήση της 11ης Νοεμβρίου και τον απόηχο της στους Ηρακλειώτες που τίμησαν όπως καμιά άλλη πόλη την Ομάδα \”Zευς\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook