Ο ακήρυχτος διαδικτυακός πόλεμος με πρωταγωνιστές εθνικές κυβερνήσεις, μυστικές υπηρεσίες και τρομοκρατικές οργανώσεις έχει και την αστεία πλευρά του. Οι πράκτορες της MI6 είχαν την έμπνευση να επιστρετεύσουν το βρετανικό χιούμορ σε μια από τις ενέργειές τους.

 Δύο μουσουλμάνοι εξτρεμιστές που διατηρούν σχέσεις με την Al Qaeda φέρονται να εκδίδουν ένα online περιοδικό, το οποίο έχει ως στόχο να προσελκύσει εθελοντές στον αγώνα κατά των απίστων – τη γνωστή σε όλους μας Jihad. Οι πράκτορες της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας MI6 κατάφεραν να εισχωρήσουν στον server όπου φιλοξενείται το εν λόγω περιοδικό, αλλά αντί να το εξαφανίσουν, έκαναν κάτι απείρως πιο διασκεδαστικό: αντικατέστησαν τις οδηγίες για την κατασκευή βομβών με συνταγές για κέικ!

 Έτσι, στη θέση ενός οδηγού για τη δημιουργία βόμβας από ζάχαρη και άλλα καθημερινά υλικά, ο επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας έβλεπε μια συνταγή για ατομικά γλυκίσματα.

 Ποιος είπε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται νυχθημερόν με την τεχνολογία είναι βαρετοί και δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ;

bit-tech

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook