Για έντονους πονοκεφάλους και περίεργες μυρωδιές παραπονιόταν τα τελευταία 4 χρόνια ένας άνδρας στη Βρετανία χωρίς οι επιστήμονες να μπορούν να εντοπίσουν την ακριβή αιτία.

Συγκρίνοντας τις μαγνητικές τομογραφίες των τελευταίων τεσσάρων ετών τελικά οι επιστήμονες εντόπισαν ορισμένες περίεργα κυκλικά σχέδια σε απόσταση 5 εκατοστών στον εγκέφαλό του.

Ο «υπεύθυνος» για τα σχέδια ανακαλύφθηκε όταν ο άνδρας υποβλήθηκε σε βιοψία σε νοσοκομείο στο Κέμπριτζ με τους γιατρούς να βγάζουν από τον εγκέφαλο του άνδρα ένα παράσιτο μήκους 10 εκατοστών.

Όπως εκτιμούν το παράσιτο, το οποίο ταυτοποιήθηκε ως το Spirometra erinaceieuropaei, τρύπωνε ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου του 50χρονου άνδρα.

Πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό στην Ευρώπη κάθως από το 1953 έχουν καταγραφεί μόνο 300 περιστατικά μόλυνσης από το αυτό το παράσιτο.

Ο 50χρονος πιστεύεται ότι απέκτησε το παράσιτο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κίνα, όπου συνήθως εντοπίζεται το συγκεκριμένο είδος, μολονότι το πώς συνέβη αυτό παραμένει ακόμα άγνωστο.

Μέχρι να καταλήξουν οι γιατροί ο 50χρονος είχε υποβληθεί σε εξετάσεις για σύφιλη, AIDS και φυματίωση με τα αποτελέσματα να βγαίνουν πάντα αρνητικά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook