Η Mattel κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο για παιδιά με τον τίτλο \”Barbie: Μπορώ να γίνω τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών\”, το οποίο προκάλεσε οργή.

Το βιβλίο θεωρεί ότι μία γυναίκα χρειάζεται την βοήθεια ενός άνδρα για να \”γράψει\” έναν κώδικα στην γλώσσα προγραμματισμού, με την άποψη αυτή να θεωρείται από τους χρήστες του Amazon \”αηδιαστικά σεξιστική και προσβλητική\”.

Η εταιρεία απολογήθηκε δημοσίως για το βιβλίο γράφοντας στη σελίδα της στο FacebooΚ ότι η εικόνα που δίδεται για την Barbie στο συγκεκριμένο βιβλίο, δεν αντικατοπτρίζει την άποψη τις εταιρείας για τις γυναίκες, ενώ δεσμεύτηκε ότι όλα τα βιβλία που θα γραφούν από εδώ και στο εξής θα αφορούν σε έναν ισχυρό γυναικείο χαρακτήρα.

Για την ιστορία, η Barbie εμφανίζεται ως μία γυναίκα προγραμματίστρια που δεν μπορεί να γράψει ούτε μία γραμμή από \”κώδικα\”, δηλαδή μία γλώσσα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χωρίς την βοήθεια ενός άνδρα.

Για άλλη μία φορά οι γυναίκες προγραμματίστριες που εργάζονται στην βιομηχανία παιχνιδιών αντιλαμβάνονται ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία συμπεριφέρεται σαν να είναι ένα ανδρικό παιχνίδι\”, αναφέρει ένας από τους χρήστες της Amazon, από όπου θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος το βιβλίο, πριν αποσυρθεί.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook