Εναν ιδιαίτερο τρόπο για να βγάλει λεφτά σκαρφίστηκε ένας 15χρονος. Ο Tommie Rose κατάφερε να βγάλει 17.000 ευρώ μέσα σε τρία χρόνια πουλώντας σοκολάτες, αναψυκτικά, τσιπς και άλλα ανθυγιεινά στους συμμαθητές του μέσα στο σχολείο.

Πώς τα κατάφερε; Έστησε τη δική του επιχείρηση -ένα μικρό κυλικείο- προσέλαβε δύο βοηθούς που πλήρωνε οκτώ ευρώ τη μέρα και στη διάρκεια των διαλειμμάτων πουλούσε τα προϊόντα του στους συμμαθητές τους.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προέβη σε αυτή την κίνηση για να μαζέψει χρήματα για το κολέγιό του. Ο διευθυντής του σχολείου του όμως έχει αντίθετη άποψη λέγοντας ότι ο εκκολαπτόμενος επιχειρηματίας πουλάει από τη μια την πραμάτια του στη μαύρη αγορά και από την άλλη ότι τρώνε τα παιδιά κάνουν κακό στην υγεία τους.



«Η πολιτική μας απέναντι στην υγιεινή διατροφή των παιδιών είναι αυστηρή. Δεν μπορούν να τρώνε γλυκά, τσιπς και να πίνουν αναψυκτικά. Εξάλλου αυτό που κάνει ο Tommie είναι παράνομο και βγάζει 'μαύρο χρήμα'», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Buile Hill High School στο Salford και έβαλε τέλος στα όνειρα του νεαρού επιχειρηματία. 

Τώρα ο Tommie κινδυνεύει να αποβληθεί και από το σχολείο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 15χρονος είχε αποβληθεί και από το προηγούμενο σχολείο του για τον ίδιο λόγο.

protothema.gr