Και τι δεν έκαναν οι άγνωστοι διαρρήκτες που έβαλαν στο στόχαστρό τους το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ στον χώρο του Πεδίου Βολής στην Κόρινθο! Έκλεψαν υλικά, «ρούφηξαν» καύσιμα και στο τέλος έβαλαν και φωτιά με αποτέλεσμα να καταστρέψουν μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων!

Οι δράστες έκοψαν την περίφραξη του αντλιοστασίου, έσπασαν λουκέτα και άνοιξαν όλες τις εσωτερικές πόρτες ώσπου να φτάσουν στον αρχικό τους στόχο, που ήταν να «ρουφήξουν» από μια δεξαμενή 2.000 λίτρα πετρέλαιο!

Όμως, δεν σταμάτησαν εκεί… Πήγαν στην γεννήτρια και «ξήλωσαν» τις τέσσερις μεγάλες μπαταρίες που την τροφοδοτούσαν με ρεύμα, ώστε το να στέλνει λήμματα στον Βιολογικό Καθαρισμό.

Πριν φύγουν χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, προκάλεσαν στον χώρο πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το εξωτερικό τμήμα της γεννήτριας που χρησιμεύσει στην υποστήριξη της λειτουργίας του αντλιοστασίου σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, αλλά και να υποστεί ζημιές το ίδιο το μηχάνημα. Σύμφωνα με την διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, το ύψος των φθορών φτάνει τα 100.000 ευρώ!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook