Μία ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών συγκλόνισε σήμερα τη νομαρχία Ναγκάνο (βορειοκεντρική Ιαπωνία) ταρακουνώντας μια μεγάλη περιοχή για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας και μαρτυρίες που μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 22:08 ώρα Ιαπωνίας (15:08 ώρα Ελλάδας) με το εστιακό του βάθος να υπολογίζεται σε μόλις 10 χιλιόμετρα και προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ματαίωση των δρομολογίων σε ένα τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, όμως δεν υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί τσουνάμι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή έως την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, σε απόσταση 180 χιλιομέτρων.

Ορισμένοι πολίτες ανέφεραν ότι αντικείμενα έπεσαν, όμως προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί καμία σημαντική ζημιά ούτε κάποιος τραυματισμός.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK διέκοψε αμέσως το πρόγραμμά του προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση.

Σύμφωνα με την εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco), που εκμεταλλεύεται έναν πυρηνικό σταθμό, σε κοντινή απόσταση, στο Κασιουαζάκι- Καρίουα στη γειτονική περιφέρεια Νιιγκάτα, διεξάγονται έλεγχοι όμως οι 7 αντιδραστήρες του σταθμού βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook