Με επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από τον υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου, τις αρχές του τόπου Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων-Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιστασιακών Οργανώσεων, κομμάτων, φορέων, τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του ανέφερε: «Τιμούμε σήμερα τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με ενότητα. Τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την εδραίωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης είναι διαχρονικό, πρέπει και εμείς να αντιστεκόμαστε σε κάθε επιβουλή. Με κοινωνική συνοχή μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Σε δήλωσή του για την ημέρα Εθνικής Αντίστασης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, αναφέρει:

«Τα γεγονότα εκείνων των χρόνων, η αυταπάρνηση και η γενναιότητα των συμπατριωτών μας, είναι ορόσημα πατριωτισμού, ανιδιοτέλειας και ηρωισμού. Παραμένουν ανεξίτηλα πάντα στη συλλογική μας μνήμη.
Πράξη τιμής και σεβασμού προς τις Γενιές της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και χρέος μας σήμερα, είναι να συνεχίσουμε αταλάντευτα τους αγώνες για Δημοκρατία, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook