Ο 30χρονος βρήκε το θάνατο όταν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της “Έλα” στο Facebook.

Η μητέρα του παγίδεψε με τον ίδιο τρόπο το δολοφόνο του παιδιού της.

O νεαρός Απόστολος βρέθηκε νεκρός με τρεις σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό του στην παραλιακή Αθηνών – Σουνίου στις 8 Μαΐου του 2010. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Βήματος, εργαζόταν σε εταιρεία καλλυντικών και πριν από αυτό στο γραφείο μιας δικηγόρου.
Οι έρευνες βρέθηκαν αμέσως στο σκοτάδι καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία ούτε για τους δράστες, ούτε για τα κίνητρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η άκρη του νήματος βρέθηκε όταν ένας συγγενής του άτυχου Απόστολου άνοιξε το κομπιούτερ του και τη σελίδα του στο Facebook. Εκεί ανακάλυψε ότι λίγο πριν τη δολοφονία του, το θύμα είχε δεχτεί ένα μήνυμα στον τοίχο του στο Facebook.
Όμως δεν πρόλαβε να το διαβάσει, γιατί έφυγε για το ραντεβού. Αν το είχε κάνει ίσως σήμερα ήταν ζωντανός.
Το μήνυμα από τη νεαρή βουλγάρα συνάδελφό του έλεγε: “Ήθελα να σου πω ότι η κοπέλα αυτή, η Ela που σε ρώτησα, είμαι σίγουρη ότι είναι ο Νίκος. Και ήθελα να σου πω να μην συναντηθείς μαζί της, μη σου έρθει καπέλο”.
Μετά από το μήνυμα αυτό η αστυνομία κάλεσε τη νεαρή για να καταθέσει. Η γυναίκα είπε ότι είχε παλιά δεσμό με τον 26χρονο Αλβανό Νίκο ο οποίος είχε εμμονή μαζί της και της έκανε ακόμη σκηνές ζηλοτυπίας.
Μάλιστα ο 26χρονος την είχε παγιδεύσει στo Facebook δημιουργώντας ψεύτικο προφίλ για να δει αν θα “ανταποκριθεί”. Όταν εκείνη έδωσε το τηλέφωνό της στον νέο φίλο της, ο 26χρονος την πήρε τηλέφωνο και άρχισε να τη βρίζει.
Ο νεαρός Αλβανός έστρεψε το ενδιαφέρον του στον Απόστολο, όταν αυτός έκανε like σε μία φωτογραφία της νεαρής Βουλγάρας, πράγμα που ο 26χρονος εξέλαβε ως ένδειξη ότι του αρέσει. Τηλεφώνησε μάλιστα στον Απόστολο για να τον απειλήσει και αυτός του μίλησε -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- απαξιωτικά και του είπε να μην τον ξαναενοχλήσει.
Ένα μήνα πριν τη δολοφονία του Απόστολου, τόσο ο ίδιος όσο και η Βουλγάρα δέχτηκαν αίτημα φιλίας από μία νεαρή όμορφη Αλβανίδα με το όνομα Ela Vulaj. Η κοπέλα από τη Βουλγαρία υποψιασμένη ότι πίσω από το προφίλ αυτό κρυβόταν ο 26χρονος δεν δέχτηκε αλλά ο Απόστολος την δέχτηκε για φίλη.
Δέχτηκε επίσης και την πρόσκληση για συνάντηση μαζί της στην παραλιακή, καθώς η “Έλα” του ζήτησε να της βρει δουλειά. Η νεαρή Βουλγάρα προσπάθησε να τον προειδοποιήσει αλλά ήταν αργά.
Αφού αποκαλύφθηκε ότι το προφίλ της Αλβανίδας ήταν ψεύτικο, η αστυνομία εντόπισε το πραγματικό προφίλ του 26χρονου και έδειξαν φωτογραφίες του σε μάρτυρες του περιστατικού της παραλιακής, που τον αναγνώρισαν.
Μόλις ο νεαρός αντιλήφθηκε ότι η αστυνομία ήταν στα χνάρια του, έκλεισε το προφίλ και εξαφανίστηκε από τη χώρια.
Η αστυνομία συνέχισε να ψάχνει, όμως παράλληλα έψαχναν και οι συγγενείς του Απόστολου. Εκείνοι ψάχνοντας στο Facebook βρήκαν το νέο προφίλ του Αλβανού και είδαν ότι είχε αναρτήσει φωτογραφία από τον Άγιο Δημήτριο, που σήμαινε ότι είχε έρθει ξανά στην Ελλάδα.
Στήθηκε αστυνομική επιχείρηση που όμως απέτυχε. Ο Αλβανός έκλεισε και πάλι το προφίλ του.
Τότε ανέλαβε δράση η χαροκαμένη μητέρα. Έφτιαξε και εκείνη ψεύτικο προφίλ στο Facebook και παγίδεψε φίλο του 26χρονου. Εκείνος αποδέχτηκε τη φιλία και με τον τρόπο αυτό είδε μία φωτογραφία των δύο να πίνουν καφέ στην παραλιακή και συγκεκριμένα στον Άλιμο.
Τις επόμενες ημέρες στήθηκε ξανά αστυνομική επιχείρηση και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έστησαν πάλι καρτέρι στον 26χρονο. Αυτή τη φορά στάθηκαν πιο τυχεροί.
Μόλις ο Αλβανός πήγε στην καφετέρια συνελήφθη και αυτή τη στιγμή είναι προφυλακισμένος για τη δολοφονία.
tsantiri.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook