Με ταχείς ρυθμούς κινείται η έρευνα για το επεισόδιο με τα ΜΑΤ έξω από περίπτερο στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας μετά την πορεία για τη 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το βίντεο με το περιστατικό, στο οποίο εμφανίζονται αστυνομικοί διμοιρίας των ΜΑΤ να επιδίδονται σε «πλιάτσικο» στο περίπτερο, είναι μονταρισμένο. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να έχουν συνολική και ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη αναζητούν ολόκληρο το βίντεο το οποίο θα εξεταστεί καρέ-καρέ.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικό πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων εστάλη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που ερευνά την υπόθεση.
Στο πλαίσιο της διερεύνησης εκλήθησαν να καταθέσουν οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης διμοιρίας, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και ενημερώθηκαν για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου, αυτόπτες μάρτυρες και ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου. 
Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν έχουν προσέλθει για να καταθέσουν δυο νεαροί και μια κοπέλα που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο περίπτερο και εμφανίζονται στο βίντεο να διαπληκτίζονται έντονα με τους αστυνομικούς και να τους απωθούν οι άντρες των ΜΑΤ. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, οι αστυνομικοί τους χτύπησαν και προσήγαγαν έναν από τους νεαρούς.
Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός αστυνομικός ο οποίος φαίνεται πως ενεπλάκη αρχικά στο επεισόδιο ισχυρίζεται πως έδωσε σε υπάλληλο του περιπτέρου 20 ευρώ για να του δώσει μπουκάλια με νερό ωστόσο εκείνος φέρεται να αρνήθηκε λέγοντας «δεν πουλάω νερό σε αστυνομικούς» και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η ένταση.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν πως στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook δεν φαίνεται η σκηνή που υποστηρίζει ο αστυνομικός ότι έδωσε το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ ζητώντας να αγοράσει αλλά δεν δείχνει και σκηνή με αστυνομικούς να αφαιρούν, χωρίς να πληρώσουν, μπουκάλια με νερό. 
Τόνιζαν πάντως πως η έρευνα κινείται με ταχείς ρυθμούς και το πόρισμα θα αποσταλεί στην Εισαγγελία. Υπενθυμίζεται πως από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο και η έρευνα ανατέθηκε στον Εισαγγελέα , κ. Σπυρίδωνα Παππά.
Επίσης μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, μια ημέρα μετά το επεισόδιο, σε σχετική ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε: «Σχετικά με βίντεο που έχει αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες του Διαδικτύου και απεικονίζει αστυνομικούς σε περιστατικό με ιδιώτες χθες το βράδυ σε περίπτερο στην περιοχή των Εξαρχείων ανακοινώνεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής έρευνας και παράλληλα ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων».
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook